Τι είπαν Παπούλιας-Θεοδωράκης

Τι είπαν Παπούλιας-Θεοδωράκης

 

«Χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο που να μας ενώνει, όπως μας ένωσε τότε ο Παπούλιας. Αυτή είναι η δική μου συγκεκριμένη πρόταση, για να μην λέμε μόνο λόγια, για το θέμα της συναίνεσης», ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Ελπίζω να μπορέσουμε και τώρα να έχουμε μια πλειοψηφία τέτοια που να εκλέξει έναν Πρόεδρο που θα είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, θα ενώσει όλους τους Έλληνες.  Και νομίζω ότι αυτός είναι ο βασικός και ουσιαστικός ρόλος ενός Προέδρου, που δεν έχει ιδιαίτερες εξουσίες.  Και όλα τα άλλα θα τα βρούμε στην πορεία», απάντησε ο κ. Παπούλιας υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να πάει μπροστά ο τόπος».

«Έχετε δίκιο.  Και νομίζω ότι ένας Πρόεδρος με σχετική πλειοψηφία της Βουλής θα είναι μία ήττα του κοινοβουλευτικού μας συστήματος.  Είναι καλό ο Πρόεδρος να βγαίνει με μεγάλη πλειοψηφία», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του «Ποταμιού», έδωσε ένα δώρο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα στικάκι από την προηγούμενη συνάντησή τους τον Φεβρουάριο του 2005.

«Είναι από την προηγούμενη συνάντησή μας το 2005, τον Φεβρουάριο, όταν εκλεγήκατε  Πρόεδρος με 279 ψήφους.  Και είχα κάνει τότε μία εκπομπή, αν θυμάστε, είχα μιλήσει με προσωπικότητες, με τον κ. Μολυβιάτη, τον κ.Λιβάνη, για το πόσο σημαντικό είναι να εκλέγεται ένας Πρόεδρος με τόσο μεγάλη πλειοψηφία: 279 ψήφοι», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

 

Ακουστε το διάλογο απο τον Real Fm 97.8

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ