Βούτσης: Ενδεχομένως και νωρίτερα από τον Μάρτιο οι κάλπες

Βούτσης: Ενδεχομένως και νωρίτερα από τον Μάρτιο οι κάλπες

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την Κάτια Μακρή απάντησε, μεταξύ άλλων, στο ερώτημα αν μπορούν να βρεθούν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Προεξοφλώ ότι αποκλείεται πολιτικά. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα λειτουργεί αποτρεπτικά ακόμα και προς αυτούς, κι αυτό θα ήταν απολύτως νόμιμο που ιδεολογικά, πολιτικά ή από την κουλτούρα τους ή από την ανάγκη τους, θα θέλανε να συνδράμουν ώστε να συνεχίσει το έργο της η κυβέρνηση. Λειτουργεί αποτρεπτικά σας λέω όλο αυτό το κλίμα, δηλαδή η πραγματική οικονομία, τα πραγματικά προβλήματα. Ως εκ τούτου το αποκλείω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι αυτό σημαίνει ότι το αργότερο τον Μάρτιο θα έχουμε εθνικές κάλπες ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Και ενδεχομένως νωρίτερα γιατί, σας έχω ξαναπεί, ότι ίσως να συμφέρει την κυβέρνηση να κάνει ο κ. Σαμαράς φυγή προς τα μπρος διότι θα είναι αλλιώς ύστερα, για την επόμενη κυβέρνηση, να έχει την υποχρέωση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με 180 παρά με 151. Αρα μπορεί να μην ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες».

Στην επισήμανση αν αυτό που λέει είναι ότι ίσως πάμε εκλογές ακόμη και τον Ιανουάριο ο κ. Βούτσης ανέφερε: «Προφανώς. Αν μετρήσει η κυβέρνηση ότι βγαίνουν τα πράγματα μπορεί να κάνουν αυτή την κίνηση. Είναι μέσα στο παιχνίδι. Κι αυτούς αν τους ρωτήσετε δεν θα το αρνηθούν».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ