ΒΙΝΤΕΟ-Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΒΙΝΤΕΟ-Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα δεν αφορά πρόσωπα, αλλά τον ίδιο τον θεσμό, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει αντιλαϊκά διατάγματα.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για συνεχείς κωλοτούμπες εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί στο μέλλον να τα βρει με άλλες δυνάμεις, τις οποίες σήμερα καταγγέλλει ή τις κατακεραυνώνει, «όπως τα βρήκε και το ΠΑΣΟΚ, ενώ τσακωνόταν άγρια παλαιότερα με τη ΝΔ, έτσι αύριο, όχι τώρα, δεν είναι ρεαλιστικό σε αυτή τη φάση, και ίσως όχι ενωμένος πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές, να τα βρει με άλλες δυνάμεις, τις οποίες σήμερα καταγγέλλει ή τις κατακεραυνώνει».

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι μνημόνια θα έχουμε και μόνο που θα βρισκόμαστε σε περίοδο επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ θα στηρίξει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν η τελευταία το χρειαστεί, κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία κυβέρνηση που θα κινείται «εντός των ορίων» και έφερε ως παράδειγμα το μείζον θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους που ισοδυναμεί, όπως επισήμανε, με την αναγνώριση του χρέους, που, όμως, δεν το δημιούργησε ο λαός. Εκτίμησε ότι μία κυβέρνηση που θα διαχειριστεί αυτό το ζήτημα, όποια μορφή διαχείρισης -επιμήκυνση ή κούρεμα- κι αν επιλεγεί, τελικά θα προχωρήσει σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, καθώς θα κινείται στο πλαίσιο της ΕΕ ακόμα και χωρίς μνημόνιο.

«Θέλει αλλαγή ρότας από την αρχή, που σημαίνει σύγκρουση με την ΕΕ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ «δεν μπορεί να στηρίξει μία κυβέρνηση που θα κάνει τα ίδια (με τις προηγούμενες)».

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ