ΒΙΝΤΕΟ-“Όχι” στην άρση ασυλίας Κοντονή, “ναι” στον Ταμήλο

ΒΙΝΤΕΟ-“Όχι” στην άρση ασυλίας Κοντονή, “ναι” στον Ταμήλο

«Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβόμαστε από μηνύσεις τρομοκρατίας για θέματα διαπλοκής και διαφθοράς. Εμείς θα κάνουμε αυτό που λέει η ηθική της Αριστεράς απέναντι σε τέτοιες υποθέσεις» είπε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής ζητώντας να αρθεί η ασυλία του, αίτημα που απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τους βουλευτές όλων των πτερύγων της Βουλής.

 Το αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτού αφορούσε μήνυση που του είχε υποβάλει ο πρώην δήμαρχος Ζακύνθου Μποζίκη για τις καταγγελίες που είχε κάνει για το σκανδαλώδεις κλοπή δημόσιου χρήματος και ατασθαλιών στις υπηρεσίες αλλοδαπών και οι οποίες όπως ενημέρωσε το Σώμα ο ίδιος βουλευτής αποκαλύφθηκαν από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ίδιος και το κόμμα του και επιβεβαιώθηκαν και από έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης .

Τα αιτήματα άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου ήταν πέντε. Το ένα αφορούσε μήνυση συκοφαντικής δυσφήμισης που του έχει υποβάλλει πρώην βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ για κριτική που του άσκησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη. Ο κ. Μιχάλη Ταμήλος για αυτή και μόνο την υπόθεση ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του εξηγώντας ότι δεν μπορεί η πολιτική αντιπαράθεση να μεταφέρεται στα δικαστήρια. Σκεπτικό που ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία και οι βουλευτές όλων των πτερύγων που απέρριψαν αυτή την αίτηση άρσης ασυλίας του.

Τα άλλα τρία αιτήματα αφορούσαν υποθέσεις μετατροπής συμβάσεων εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις όταν ήταν δήμαρχος Τρικάλων με το νόμο Παυλόπουλο. Ο κ. Ταμήλος ζήτησε να του αρθεί η ασυλία προκειμένου να κλείσουν οι υποθέσεις αυτές σημειώνοντας πως και σε ανάλογες υποθέσεις που πήγαν στην δικαιοσύνη κρίθηκε ότι ενέργησε σύννομα και αθωώθηκε.

Το τελευταίο αίτημα κατά του γαλάζιου βουλευτή που ζήτησε την άρση ασυλίας του αφορά όπως είπε μια ανώνυμη καταγγελία ότι προκάλεσε ζημία σε επιχείρηση σημειώνοντας ότι ο διαχειριστής της εταιρείας έχει ελεγχθεί και έχει εκδοθεί αθωωτική απόφαση. Για τα τέσσερα αυτά αιτήματα οι συνάδελφοι του Μιχάλη Ταμήλου ικανοποίησαν το αίτημα του και ψήφισαν την άρση ασυλίας του.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ