Κουβέλης: Δεν θα είμαι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κουβέλης: Δεν θα είμαι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την πρότασή του να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, την Προεδρική εκλογή και ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η πρότασή μου για τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιδίωκε και επιδιώκει να υπάρξει ο ελάχιστος πολιτικός τόπος ανάμεσα στις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου προκειμένου να γίνει μια διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους», σχολίασε αρχικά ο κ. Κουβέλης και συνέχισε:

«Ο κ. Βενιζέλος λέει ότι είναι βιώσιμο, ο κ. Χαρδούβελης λέει ότι θα καταστεί βιώσιμο. Παρόμοια διατύπωση επέλεξε και ο κ. Σαμαράς στη ΔΕΘ. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο αλλά και αυτός ο οποίος έχει την άποψη ότι είναι, ας την καταθέσει με μία προσπάθεια να εξασφαλιστεί ο ελάχιστος πολιτικός τόπος για να αναδιαρθρωθεί το χρέος και από την ώρα που θα αναδιαρθρωθεί εννοείται ότι θα έχει θετικές συνέπειες για την κοινωνία».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει τη δυνατότητα να συγκαλέσει το συμβούλιο, γι αυτό και είπα ότι απομένει πια και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας να μιλήσουν καθαρά. Θέλουν ή δεν θέλουν αυτή τη συνάντηση; Εγώ θεωρώ ότι είναι αναγκαία αυτή η συνάντηση, είναι αναγκαία αυτή η συνεννόηση, παρά τις μεγάλες μας αντιθέσεις».

«Η πόλωση, εν πολύς και τεχνική, απομακρύνει από την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, της χώρας γενικότερα. Σε καμία περίπτωση, η συνεννόηση στο πλαίσιο αυτού του ελάχιστου κοινού πολιτικού τόπου, δεν αναιρεί, ούτε εξουδετερώνει τις όποιες διαφορές ή και αντιθέσεις έχουμε ως πολιτικές δυνάμεις για τα ζητήματα της ασκούμενης πολιτικής», σημείωσε ακόμα ο κ. Κουβέλης.

Για την Προεδρική Εκλογή τόνισε ότι «φαίνεται ότι δεν θα εξασφαλιστεί ο αριθμός των 180 βουλευτών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και κατά συνέπεια η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές» και ξεκαθάρισε:

«Δεν έχουμε καμία διαφορετική εκτίμηση, από την ημέρα που αποφασίσαμε στο συνέδριό μας την αρνητική μας θέση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ούτε θεωρώ, με βάση την πολιτική που ασκείται ότι θα διαφοροποιηθεί η στάση μας. Δεν θα διαφοροποιηθεί».

Όσο για το αν θα είναι υποψήφιος, ο κ. Κουβέλης τόνισε:

«Δεν προσωποποιώ ποτέ την πολιτική μου στάση. Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κουβέλης για την Προεδρική εκλογή. Δεν θα μετέχει η ΔΗΜΑΡ στην προεδρική πλειοψηφία. Η ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο καθένας με τον δικό του τρόπο έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει».

«Δεν θα εξαρτούμε την πολιτική μας στάση για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από τα δημοσκοπικά ευρήματα που πράγματι δεν είναι θετικά για τη Δημοκρατική Αριστερά. Αλλά διεκδικούμε και ελπίζουμε μέσα στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τον Μάρτιο να ανακάμψουμε και όποτε γίνουν εκλογές η ΔΗΜΑΡ να είναι ξανά μέσα στη Βουλή», είπε ακόμα, ενώ σε ερώτηση σχετική με το αν είναι πιθανό να υπάρξει άλλη κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, είπε:

«Όχι, ούτε το πιθανολογώ, ούτε εκτιμώ ότι θα υπάρξει κάτι τέτοιο».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ