Πιπιλή: Είναι πιθανή η εκλογή Προέδρου

Πιπιλή: Είναι πιθανή η εκλογή Προέδρου

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον Κάρολο Παπούλια, αλλά και το ενδεχόμενο εκλογών.

«Να γνωρίζετε ότι όσο διευρύνεται η βάση των πολιτών η οποία δεν θέλει εκλογές, τόσο θα εξυπηρετηθεί το συναίσθημα βουλευτών, που τώρα, επειδή ακούν τον κόσμο να θέλει εκλογές, θα καταλάβουν ότι οι πολίτες, οι ψηφοφόροι τους, τείνουν στο να μην γίνουν εκλογές, οπότε θα στηρίξουν την εκλογή προέδρου. Θεωρώ πιθανή την εκλογή προέδρου. Διακατέχομαι από κοινή λογική», σχολίασε αρχικά η κ. Πιπιλή και συνέχισε:

«Για μένα, όλα θα κριθούν από τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή και θα ψηφιστεί, αλλά και από τα Εθνικά θέματα. Αν ο προϋπολογισμός, αλαφρύνει από το τεράστιο βάρος της φορολόγησης τους πολίτες, θα είναι πολύ πιο σημαντικό για τον πολίτη να μην γίνουν εκλογές. Αλλά αν συνεχιστεί αυτή η αρπαγή σε εισαγωγικά, το αποτέλεσμα θα είναι οι εκλογές».

«Ο κ. Χαρδούβελης είπε μια αλήθεια την οποία δεν πρέπει να την κρύβουμε από τον πολίτη. Το ότι θα φύγει το ΔΝΤ ή το ότι δεν θα πηγαινοέρχεται η τρόικα στην Ελλάδα, δεν έχει να κάνει με την ανάγκη τήρησης αυτών που έχουμε ψηφίσει να κάνουμε. Η επιτήρηση πρέπει να συνεχιστεί, γιατί υπήρχε μια γενική πολιτική αιμολυσία που μας οδήγησε στη σημερινή κατάντια», πρόσθεσε.

«Όλες οι χώρες των βιομηχανικών και πλουσίων χωρών συμπεριλαμβανομένων, πρέπει να τηρούν συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο κ. Σόιμπλε εκφράζει την πιο ακραία στα οικονομικά μέτρα, πολιτική της κ. Μέρκελ αλλά εμείς ανήκουμε στην Ευρώπη. Όποιος νομίζει ότι με οποιαδήποτε αλλαγή κυβέρνησης όλα θα γίνουν χαλαρά, είναι γελασμένος. Δεν φεύγει ο θεσμός της τήρησης. Τώρα είναι μόνιμη σχέση που σημαίνει ότι πρέπει να ακλουθούμε τις μεθόδους της Ευρώπης», είπε ακόμα, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ελάφρυνσης της αστικής περιουσίας:

«Ο κ. Καραβίτης είπε κάτι. Ότι μην τσακίσετε την αστική περιουσία γιατί θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα. Προχθές έιπε εκ των υστέρων ότι πρέπει να αλαφρύνομε την αστική περιουσία και ότι πρέπει να αυξηθεί κατ’ άτι η περιουσία στις αγροτικές ζώνες. Γιατί το είπε τώρα ο κ. Καραβίτης; Ο αγρότης έχει και ακίνητη περιουσία. Τους το είχα πει από τότε, δεν έχει μόνο κάμπους και ραχούλες. Για να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ στα κτήματα, επιβαρύνθηκε η αστική περιουσία».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ