ΒΙΝΤΕΟ-Τουρκική πρόκληση μέσα στην ελληνική βουλή

ΒΙΝΤΕΟ-Τουρκική πρόκληση μέσα στην ελληνική βουλή

Τα όσα είπε σε Επιτροπή της Βουλής σήμερα Τούρκος βουλευτής του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν για την κυπριακή ΑΟΖ και τις έρευνες του σεισμογραφικού Μπαρμπαρός προκάλεσαν την αντίδραση της ελληνικής πλευράς τόσο από μέρους του Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ειδικότερα, τους τουρκικούς ισχυρισμούς για τις ενέργειες της Άγκυρας, που εδώ και δύο εβδομάδες πλέον διεξάγει έρευνα στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, επανέλαβε και μέσα στην ελληνική βουλή ο βουλευτής του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετείχε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Ο Οσμά Ασκίν Μπακ είπε ότι η Τουρκία δεν προσπαθεί να κάνει καμία διεκδίκηση στην Κύπρο και ότι έχει πάρει την άδεια, για να πραγματοποιήσει έρευνες στο Μπαρμπαρός. Χαρακτήρισε μονομερείς ενέργειες τις αντιδράσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταλήγοντας στη θέση που εκφράζει το τελευταίο διάστημα η τουρκική πλευρά – ότι δηλαδή πρέπει από κοινού οι δύο κοινότητες να αποφασίσουν πως θα εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος κατήγγειλε την Τουρκία ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ότι ανοίγει ακόμη ένα μέτωπο στην περιοχή και ότι η Τουρκία δημιουργεί κρίση. Γι’ αυτό – κατέληξε ο κ. Βενιζέλος – η τριμερής σύνοδος κορυφής, που θα γίνει στο Κάιρο το Σάββατο, Ελλάδας – Κύπρου και Αιγύπτου, έχει ως στόχο να συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος για Τουρκία: Δημιουργεί ένα ακόμη μέτωπο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ