Δένδιας: Η Ελλάς εκτός από κλάδο ελαίας, διατηρεί και ξίφος

Δένδιας: Η Ελλάς εκτός από κλάδο ελαίας, διατηρεί και ξίφος

«Αποστέλλουμε μήνυμα ότι η Ελλάς εκτός από κλάδο ελαίας, διατηρεί και ξίφος. Ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος», ανέφερε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι «με ομοψυχία και εθνική ενότητα δεν θα επιστρέψουμε σε οιονδήποτε να επιβουλευθεί την εδαφική μας ακεραιότητα ή να προσβάλει τον ελληνισμό και τις διαχρονικές του αξίες».

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα και υπογράμμισε ότι «οι οι Ένοπλες Δυνάμεις, χάριν στις προσπάθειες της Κυβέρνησης και του προκατόχου μου, κυρίου Δημήτρη Αβραμόπουλου, της Αναπληρωτού Υπουργού, κυρίας Φώφης Γεννηματά, και του Υφυπουργού, κυρίου Ιωάννη Λαμπρόπουλου, αλλά κυρίως χάρη στο φρόνημα των στελεχών, διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο το αξιόμαχό τους».

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως το μέγεθος των οικονομικών θυσιών στις οποίες κλήθηκαν να υποβληθούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι εκπεφρασμένη η βούληση της Κυβέρνησης η οποία απηχεί πλήρως και την δική μου πρόθεση στο βαθμό που μου αναλογεί, για την αναπλήρωση, κατά το δυνατόν, αυτών των θυσιών», πρόσθεσε και τόνισε:

«Είναι πασιφανές ότι το περιβάλλον ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας είναι περισσότερο εύθραυστο παρά ποτέ, ότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί και πολλές φορές απρόβλεπτοι».

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία η Ελλάς επιδιώκει να παραμείνει όαση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και να συνεχίσει να προασπίζεται τις πολιτισμικές μας αξίες και τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Στέλνουμε συνεπώς μήνυμα προς πάσα  κατεύθυνση ότι στο ένα της χέρι η Ελλάς κρατά κλάδο ελαίας και ότι όχι απλώς επιθυμεί, αλλά και επιζητά την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό, ιδίως τους λαούς της περιοχής μας», ανέφερε.

«Είμαι σίγουρος ότι με τη δική σας βούληση και με το υψηλό φρόνημα που σας διακατέχει, θα καταφέρουμε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στα εθνικά μας καθήκοντα», κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.

 

Πηγή φωτογραφίων: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ