Κουτσούμπας: Έτσι κρύβουν τον εμπαιγμό του λαού

Κουτσούμπας: Έτσι κρύβουν τον εμπαιγμό του λαού

Ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις συναντήσεις Σαμαρά-Τσίπρα με τον Κάρολο Παπούλια και επισήμανε ότι «Είναι άνευ αντικειμένου αν γίνονται για να ενταθεί η δικομματική πόλωση».

«Συναντήσεις τα κόμματα μπορούν να κάνουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το θέμα είναι πότε ζητάς τη συνάντηση, γιατί γίνεται. Από αυτή την άποψη, θεωρούμε ότι στόχος τους τελικά είναι να παίξουν σε αυτό το παιχνίδι της πόλωσης. Αν γίνουν συναντήσεις με τον ανώτατο θεσμικό παράγοντα για να εντείνεις τη δικομματική πόλωση, τότε είναι άνευ αντικειμένου και δεν προσφέρεις καμία υπηρεσία», σχολίασε αρχικά ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Θεωρούμε ότι έτσι παίζεται το διπολικό παιχνίδι. Έτσι μπορούν να κρύψουν τα κόμματα τον εμπαιγμό του λαού, στον οποίο συμμετέχουν όλοι τους. Θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου».

«Όσο μεγαλώνει η στρατηγική σύγκλιση σε πολιτικά μείζονα ζητήματα μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο θα δυναμώνει η αντιπαράθεση για τέτοια, πολλές φορές δευτερεύοντα ζητήματα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Αυτά που είπε ο κ. Σόιμπλε στον κ. Χαρδούβελη, είναι αυτά στην ουσία, που λέει η επίσημη γερμανική πολιτική. Θέλουν συνέχιση των μέτρων, των αναδιαρθρώσεων. Δεν θέλουν να περικλείνει από το πρόγραμμα η Ελλάδα, πρόγραμμα που πλήττει τα λαϊκά στρώματα».

«Τα μνημόνια θα είναι πανταχού παρόντα και το επόμενο διάστημα. Ήδη βρισκόμαστε σε μόνιμη επιτήρηση, όλες οι χώρες της Ευρωζώνης. Τα ίδια μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα, παίρνονται και στη Γαλλία που δεν έχει μνημόνιο, και στην Ιταλία. Σε αυτό το παιχνίδι, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μπορούν να τα βρουν μια χαρά. Εφόσον συμφωνείς στη βασική στρατηγική κατεύθυνση, δεν αμφισβητείς το ΝΑΤΟ για Εθνικά θέματα και τον ρόλο του στα κυριαρχικά δικαιώματα στης χώρας. Δεν αμφισβητείς την καπιταλιστική ανάπτυξη, εφόσον συμφωνείς σε κάποια ψίχουλα ελεημοσύνης και οι μεν και οι δε, ουσιαστικά τα ίδια πράγματα υπόσχονται ότι θα κάνουν. Εφόσον δεν αμφισβητείς το χρέος και πας μόνο να το διαπραγματευθείς, τότε μπορείς να συμφωνήσεις και να τα βρεις και σε κυβέρνηση και ενισχύοντας μια σειρά δραστηριότητες», επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

«Μπορεί να φαίνεται η αξιωματική αντιπολίτευση λίγο καλύτερη, αφού μπορεί να στρογγυλεύει τις προτάσεις της, να υπόσχεται και λίγα παραπάνω. Άρα επειδή έχουμε μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα πράγματα, πρέπει να δει σε ποια κατεύθυνση θα λύσει κάποια πράγματα. Η λογική της διαπραγμάτευσης σε μπλέκει όλο και περισσότερο στο να κάνεις ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις», υποστήριξε ακόμα, ενώ παράλληλα, αμφισβήτησε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εναλλακτική:

«Δεν είναι εναλλακτική πρόταση αυτό που πρεσβεύουν σήμερα και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι ηγεσίες των κυβερνητικών κομμάτων. Είναι όλοι οι τομείς της οικονομίας. Μιλάνε όλοι για ρευστότητα, για δημιουργία επενδυτικής τράπεζας. Όλα αυτά αφορούν, λένε και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάποιες υγιής επιχειρήσεις. Όμως, τα ίδια τα στοιχεία που δίνουν οι εκπρόσωποι, λένε ότι από τις 770.000 επιχειρηματίες που υπάρχουν, πόσοι θα μπορέσουν να ωφεληθούν από μια τέτοια ρευστότητα; Σου απαντούν, ζήτημα 65.000. Μα οι υπόλοιποι 710.000, τι θα γίνουν; Ποια θα είναι η προοπτική; Αυτό δεν απασχολεί στην ουσία ούτε τη ΝΔ ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ