Βενιζέλος: Εκφράζω το βαθύτατο αποτροπιασμό μου

Βενιζέλος: Εκφράζω το βαθύτατο αποτροπιασμό μου

 

Τον «βαθύτατο αποτροπιασμό» του εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με τη βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα.

«Εκφράζω το βαθύτατο αποτροπιασμό μου και καταδικάζω απερίφραστα τη βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα. Είναι μία πράξη βάρβαρη που προσβάλλει βάναυσα την ιστορία όχι μόνο της Ισραηλιτικής Κοινότητας, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού που σέβεται και τιμά τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε:

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα την Ισραηλιτική Κοινότητα ότι οι ελληνικές Αρχές θα πράξουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους υπαίτιους της απροκάλυπτης αυτής πράξης αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας, η οποία δεν συνάδει με τις δημοκρατικές αξίες της ανοχής και της πολυπολιτισμικότητας που εκφράζουν την ελληνική κοινωνία».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ