Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Η στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση με την τρόικα ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να συμφωνήσουν το απόγευμα για το μέλλον των ελληνικών αμυντικών συστημάτων, την ολοκλήρωση των διαθεσιμοτήτων -το υπουργείο Διοικητικής Μετταρύθμισης εκτιμά ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει κλείσει το θέμα με τη μοριοδότηση από το ΑΣΕΠ- τον κώδικα των δικηγόρων και τις πληρωμές των οφειλών ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Στο επίκεντρο της συνάντησης βεβαίως και ο ενιαίος φόρος ακινήτων, με την κυβέρνηση να κάνει τις πρώτες υποχωρήσεις μετά την κατάθεση ερώτησης από 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ να διαμαρτύρεται για “παιχνίδια” μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των γαλάζιων βουλευτών.

Η κυβέρνηση, όπως ανέφερε χθες το real.gr, αναμένεται να επιμείνει στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, θεωρώντας κάτι τέτοιο ως προϋπόθεση για τη σκληρή διαπραγμάτευση που πρέπει να ακολουθήσει, ώστε να αποφευχθούν νέα μέτρα. Αυτό θα είναι και το κύριο επιχείρημα προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, διαφορετικά θα επανέλθουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου οριστικοποιήθηκε το βράδυ χθες, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες. Η προηγούμενη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε την περασμένη Τετάρτη (23/10) με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να καταλήγουν στην προγραμματική συμφωνία.

 

Πηγή:real.gr

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ