Ραγκούσης: Να επιστρέψουν τα χρήματα όσοι προσλήφθηκαν παράνομα

Ραγκούσης: Να επιστρέψουν τα χρήματα όσοι προσλήφθηκαν παράνομα

 

«Όχι μόνο πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν με πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά, αλλά θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που πήραν και τα στέρησαν από πολίτες που διέθεταν τα απαραίτητα προσόντα», δήλωσε στον FOCUS FM 103,6 ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης και πρόσθεσε ότι «κάθε δήμαρχος που δεν συνδράμει στον ουσιαστικό έλεγχο των προσλήψεων οι οποίες έγιναν κυρίως την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, βάσει του προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου, θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες του νόμου».

Στο στόχαστρο του πρώην υπουργού βρέθηκε και η διαδικασία αξιολόγησης στο δημόσιο, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτος ο τρόπος που επιλέγει η κυβέρνηση να κάνει την αξιολόγηση των προϊσταμένων. Σκοπός της είναι να τοποθετήσει τους εκλεκτούς της, σε θέσεις προϊσταμένων, ώστε εκείνοι να κάνουν την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με δικά τους κομματικά κριτήρια».

Όπως αναφέρει το thestival.gr, σε ότι αφορά την τροπολογία του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη για τη «Διαύγεια», ανέφερε ότι αυτή σκοπίμως δίνει άλλοθι σε δαπάνες που πλήρωσε ο ελληνικός λαός και ανοίγει έναν φαύλο κύκλο για το μέλλον. Θα μπορούσε η τροπολογία να αφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, στις οποίες να δικαιολογείται η σχετική πρωτοβουλία.

Στο ενδεχόμενο να προκύψουν πρόωρες εκλογές εξαιτίας της αδυναμίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας αντιπροτείνε να εκλεγεί πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού προηγουμένως αποφασίσει, η Βουλή, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και να θέσει τις βάσεις για αναθεώρηση του συντάγματος

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι έχει επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως και με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, με το σημερινό ΠΑΣΟΚ». Εγώ προσπάθησα να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της λίστας Λανκάρντ, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις με έωλα επιχειρήματα, είπε τέλος με νόημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ