Der Standard: Ρένα Δούρου-Η “μίνι πρωθυπουργός” της Ελλάδας

Der Standard: Ρένα Δούρου-Η “μίνι πρωθυπουργός” της Ελλάδας

Πορτραίτο της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, δημοσιεύει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Η αυστριακή εφημερίδα χαρακτηρίζει τη Ρένα Δούρου «μίνι πρωθυπουργό», επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ «που καταλαμβάνει ένα σημαντικό αξίωμα».

Η εκλογή της ελληνίδας πολιτικού παρομοιάζεται «με μια μικρή επανάσταση», δεδομένου ότι στη χώρα τον πρώτο λόγο είχαν κυρίως άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας από το στρατόπεδο «των σοσιαλιστών και των συντηρητικών», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Όπως παρατηρεί, «σήμερα θεωρείται η μοναδική εν δυνάμει ανταγωνίστρια του χαρισματικού επικεφαλής του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. Με αυτόν δεν τη συνδέει μόνο η ίδια ηλικία, αλλά και το γεγονός ότι είναι και αυτή ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

«”Ο δυναμισμός στους άνδρες πολιτικούς εκλαμβάνεται ως αρετή, αντίθετα οι δυναμικές γυναίκες θεωρούνται πολύ γρήγορα αυταρχικές”, δήλωσε η Ρένα Δούρου, «γνωρίζοντας ότι οι προσδοκίες είναι υψηλότερες από τον Όλυμπο και ότι πολλοί περιμένουν μόνο τη στιγμή που θα υποπέσει σε λάθη», προσθέτει η εφημερίδα. 

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι η κ. Δούρου επέλεξε μια προεκλογική εκστρατεία αμερικανικού τύπου, προσπαθώντας να βρεθεί κοντά στους πολίτες. «Έκανε αυτό που οι πολιτικοί άλλων κομμάτων δεν τολμούν να κάνουν εδώ και καιρό, φοβούμενοι τη δυσαρέσκεια των πολιτών», παρατηρεί ο αρθρογράφος και εκτιμά ότι η υλοποίηση των υποσχέσεων της Ρένας Δούρου περί αλλαγής θα αποτελέσει δοκιμασία για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναλάβει «τις τύχες των χτυπημένων από την κρίση Ελλήνων και εκτός Αττικής».

Το αν θα καταφέρει να υλοποιήσει τις εξαγγελίες για «περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου δεν εξαρτάται μόνο από την ίδια», σχολιάζει τέλος ο αρθρογράφος, επισημαίνοντας ότι οι όροι λιτότητας από την Ευρώπη περιορίζουν σημαντικά τα περιθώρια δράσης στις ελληνικές περιφέρειες.

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Διαβάστε επίσης:

Κουβέλης: Η όποια μετεκλογική συνεργασία δεν μπορεί να είναι γενική 

Κωνσταντόπουλος: Αν υπήρχε πολιτική θέληση για άπλετο φως…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ