Σκουρλέτης: Μνημονιακές… ακροβασίες από την κυβέρνηση

Σκουρλέτης: Μνημονιακές… ακροβασίες από την κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την κατάσταση στην ευρωπαϊκή οικονομία, την επίθεση των αγορών στην Ελλάδα ενώ πήρε θέση για την αναταραχή που προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο.

«Υπάρχει μια γενική τάση επιβράδυνσης της Ευρωπαϊκής οικονομίας και μάλιστα σε πολύ μεγάλες Ευρωπαϊκές οικονομίες, έχουμε σημάδια ύφεσης. Υπάρχει αυτή η κατάσταση, ο αδύναμος κρίκος είναι βέβαια η δική μας περίπτωση. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι αντί ενός συγκεκριμένους σχεδίου εξόδου από την κρίση, παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα, μνημονιακές ακροβασίες», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:

«Την ίδια στιγμή που ο κ. Σαμαράς, μιλάει για την ανάγκη να κινηθούμε εντός του πλαισίου και των ορίων του μνημονιακού προγράμματος, την ίδια μέρα, αναφέρεται σε μονομερής κινήσεις, σε νέες φοροελαφρύνσεις και για οδικό χάρτη εξόδου από το μνημόνιο. Αυτά τα πράγματα είναι αντιφατικά, προκαλούν τα γέλια και μας κάνουν να φαινόμαστε αφερέγγυοι ως χώρα, παντού. Δεν μπορεί να υπάρχει αξιόπιστο σχέδιο εξόδου όταν εφαρμόζεις νέα μνημονιακά μέτρα και προαπαιτούμενα, όταν ταυτόχρονα, το μεγάλο πρόβλημα που συνδέεται με την έξοδο από το καθεστώς της τρόικας, που είναι το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, το προσεγγίζεις με δηλώσεις όπως είναι αυτές περί βιωσιμότητας».

«Πολύ δε περισσότερο, όταν μάλιστα ο Πρωθυπουργός πάλι επανέφερε την αφήγηση περί μη ανάγκης νέου μνημονίου. Λίγες ώρες νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξή της είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε από το μνημόνιο, χωρίς την έγκριση της τρόικας. Τώρα αυτό τι είναι, ανευθυνότητα; Έλλειψη αξιοπιστίας; Προσπάθεια κοροϊδίας της κοινής γνώμης; Όλα αυτά μαζί είναι», πρόσθεσε.

«Μέχρι τώρα, εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα τις μνημονιακές μας δεσμεύσεις και βλέπουμε ότι τα πράγματα πάνε κατά διαόλου. Θα υπενθύμιζα στον κ. Μηταράκη, μια εικόνα που μας σόκαρε όλους. Την οικογένεια στο Ηράκλειο που έμενε στο αυτοκίνητο. Αυτές οι εικόνες πλέον αρχίζουν και γίνονται η πραγματικότητα για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Δεν μπορεί να μιλάει για ανάπτυξη ο κ. Μηταράκης όταν συζητούν ένα ενιαίο μισθολόγιο για το δημόσιο που θα έχει μια επιπλέον υφεσιακή επίπτωση», απάντησε ο κ. Σκουρλέτης στον κ. Μηταράκη ενώ σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

«Εμείς θα βάλουμε ένα φρένο στις πολιτικές που διαλύουν την κοινωνία και την οικονομία και θα βάλουμε την κοινή λογική, τα επιχειρήματα και τη διάθεσή μας να υπερασπιστούμε και το μέλλον μιας διαφορετικής Ευρώπης και τα συμφέροντα της χώρας».

Σχετικά με την αναταραχή που υπάρχει στο Αιγαίο, εξαιτίας της Τουρκίας, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε:

«Μας γεννούν ανησυχία και οι κινήσεις της Τουρκίας, από τη στιγμή που βλέπουμε όλα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή. Επιβάλλεται να υπάρχει μια επικοινωνία, να βρεθεί ένας κοινός τόπος πάνω στα ζητήματα τα Εθνικά. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας είναι στο πεντάγωνο και ζητά να ενημερωθεί. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω τον διαφορετικό τρόπο που ο κ. Αβραμόπουλος αντιλαμβάνεται την ανάγκη επικοινωνίας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος έχει τα τηλέφωνα κλειστά».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ