Βενιζέλος: Είμαστε υπεύθυνοι, δεν είμαστε light

Βενιζέλος: Είμαστε υπεύθυνοι, δεν είμαστε light

   

“Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τη Δημοκρατική Παράταξη, γιατί ήταν πάντοτε η δημοκρατική παράταξη” τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δευτερολογία του κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.

“Πάμε σε ένα συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης που σέβεται τα όργανα και τη δομή του ΠΑΣΟΚ και τις Νομαρχιακές Επιτροπές και όλες τις άλλες εκφάνσεις τις οργανωτικές του ΠΑΣΟΚ», είπε

 

Όσον αφορά τη συγκρότηση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής της Γραμματείας, σημείωσε ότι θα γίνει κατά τρόπο «ώστε να ισχύει η δημοκρατική αλλά και μια ομοσπονδιακή αρχή και να εκφράζονται όλοι οι εταίροι». Αναφέρθηκε στη σύνθεση των κλιμακίων που πρέπει, όπως επισήμανε, να απεικονίζει τον συσχετισμό της Οργανωτικής Επιτροπής και την όσο γίνεται πιο σύγχρονη και πειστική εικόνα της παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. “Διαμορφώνεται μια επιτροπή σε δημοτικό, σε νομαρχιακό και σε περιφερειακό επίπεδο” σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η μείζονα εκπροσώπηση είναι τα ψηφοδέλτια, αυτή στην οποία, όπως ανέφερε, θα αποτυπωθεί η δυναμική της παράταξης. «Αλλά πάλι δημοκρατικά και ομοσπονδιακά, γιατί αν πάμε σε μια διαδικασία ψηφοφορίας θα χαθούν αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν μηχανισμούς και θα φτάσουμε σε βαρβαρότητες και θα αλλοιώσουμε την πολιτική ουσία της όλης προσπάθειας» συνέχισε.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμα ότι “η ΚΟ μας είναι αυτή που διασφαλίζει τη σταθερότητα την κυβερνητική”.”Αλλά εδώ δεν μιλάμε μόνο για τη νυν Κοινοβουλευτική Ομάδα, μιλάμε και για την επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα» συμπλήρωσε, για να τονίσει ότι «πρέπει να προκύψει και μια Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία μπορεί να εφαρμόσει αυτά που λέμε σε ένα επόμενο περιβάλλον”, υπογράμισε εξηγώντας ότι “εμείς θέλουμε αυτό να γίνει τον Ιούλιο του 2016, αλλά εάν δεν προκύψουν οι 180 ψήφοι, θα γίνει νωρίτερα”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ποτέ άλλοτε η προεδρική εκλογή δεν ήταν τόσο πολιτική. “Όταν λέμε ψηφίστε για να μην οπισθοχωρήσει η χώρα, ψηφίστε για να υπάρξει σταθερότητα, ψηφίστε για να βγούμε από το μνημόνιο και την τρόικα, πολιτική συμφωνία κάνουμε”, είπε προσθέτοντας ότι δεν γίνεται συζήτηση για πρόσωπο, γιατί το θέμα δεν είναι ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αν η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά ή αποσταθεροποιητικά.

 

Ο κ. Βενιζέλος διερωτήθηκε επίσης γιατί κάποιοι ρωτούν “γιατί συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ;” και “γιατί κανείς δεν ρωτάει στη ΝΔ, βρε παιδιά, πώς και φύγατε από το «αντιμνημονιακό» μέτωπο και ήρθατε στο «μνημονιακό» το λεγόμενο, πώς κάνατε αυτή τη στροφή;”

“Και τώρα φτάνουμε στο φαινόμενο αυτό το οποίο είδατε, να αγωνιζόμαστε να πούμε τη σωστή γραμμή για τη χώρα και αυτό να επικαλύπτεται από την τεχνητή πόλωση, τον τεχνητό μικρό διπολισμό κι αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε” τόνισε.

“Από ένα σημείο και μετά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ερήμην του λαού” ανέφερε στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος.”Ο λαός θα κάνει την επιλογή του” για το εάν θέλει να επιλέξει δημοκρατικά μία λύση ευθύνης, αν θέλει να επιλέξει μία λύση ανευθυνότητας, αν θέλει μία λύση light. “Είμαστε υπεύθυνοι, δεν είμαστε light, έχουμε παρελθόν, λέμε πράγματα τα οποία είναι ουσιαστικά, τα ουσιαστικά πράγματα είναι και δυσάρεστα, είναι και πολύπλοκα, θέλουμε να έχουμε ολοκληρωμένες θέσεις κι αυτά που λέμε να τα εννοούμε” κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

 Διαβάστε επίσης

Βενιζέλος: Η κατάσταση είναι εύθραυστη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ