Κοντονής: Η κυβέρνηση πήγε να κάνει προεκλογικούς λεονταρισμούς

Κοντονής: Η κυβέρνηση πήγε να κάνει προεκλογικούς λεονταρισμούς 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την αντίδραση των αγορών στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ενώ επισήμανε ότι το δομικό πρόβλημα της οικονομίας είναι το χρέος.

«Αντί να βλέπουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει όλη την οικονομία της Ευρώπης, στοχοποιούμε όλη την προσοχή μας πάνω στα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Δεν είναι η Ελλάδα το κέντρο των εξελίξεων. Αυτή η κατάσταση που διαμορφώθηκε αφορά όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου και δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα», σχολίασε αρχικά ο κ. Κοντονής και συνέχισε:

«Ακριβώς οι στοχεύσεις μας είναι ρεαλιστικές γιατί η στόχευσή μας έχει στο επίκεντρο το χρέος. Αυτά που πήγε να κάνει η κυβέρνηση ήταν λεονταρισμοί, και μάλιστα για κατανάλωση, εν όψει εκλογών.

Εάν η κυβέρνηση δεν ενσκήψει πάνω στο πρόβλημα που αποτελεί δομικό ζήτημα για την οικονομία, που είναι το χρέος, και η μόνη προοπτική είναι το κούρεμα για να βγει η Ελλάδα από αυτή τη μέγγενη, τότε οι οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα».

«Είναι μια δήλωση στήριξης της πολιτικής, η οποία ήρθε μετά τους λεντοαρισμόυς, η οποία θα συνδυάζεται με νέα μνημονιακά μέτρα. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι προϋπόθεση για αυτή τη στήριξη είναι η τήρηση όσων είχε υποδείξει όλα αυτά τα χρόνια η τρόικα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ