ΦΩΤΟ-Στο εδώλιο σύσσωμη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

ΦΩΤΟ-Στο εδώλιο σύσσωμη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Την παραπομπή στο εδώλιο του κατηγορούμενου, σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Στην πρότασή του η οποία αριθμεί 700 σελίδες ο εισαγγελικός εισηγείται την παραπομπή σε δίκη συνολικά 70 ατόμων από τους αρχικά 85 κατηγορουμένους για την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, στην προτελευταία σελίδα, αναφέρεται ότι μπορεί ένα κόμμα να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση.

«Ευλόγως μπορεί να υποστηριχθεί ότι από το έτος 2008, εκδηλώνεται έντονα η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία όμως τυπικά, λαμβάνει τον χαρακτήρα κόμματος, σύμφωνα με τον νόμο, μετά την κατάθεση του καταστατικού του στον Άρειο Πάγο τον Αύγουστο του 2012. Ακόμα και τότε όμως είχε γίνει αντιληπτή η εγκληματική δραστηριότητα των μελών του νεοσύστατου σύμφωνα με το νόμο, πολιτικού κόμματος, αφού δεν είχαν συγκεντρωθεί τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία. Ασφαλώς δε η τυπική αναγνώρισή της, μέχρι τότε, εγκληματικής οργάνωσης, ως πολιτικό κόμμα, δεν αναιρεί ούτε θεραπεύει τον αξιόποινο χαρακτήρα των εγκληματικών πράξεών του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ντογιάκο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανήκαν στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, ενώ η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε υπό τον μανδύα κόμματος.

Στην πολυσέλιδη πρόταση του ο εισαγγελέας απαριθμεί 10 υποθέσεις με κορυφαία αυτή της δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, ενώ αναφέρει ότι οι σοβαρές επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο εντάθηκαν μετά το 2012 .

Ήδη στις φυλακές κρατούνται προσωρινά συνολικά 26 κατηγορούμενοι ανάμεσα στους οποίους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ