Μαρκόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει επιχειρηματίες και βουλευτές

Μαρκόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει επιχειρηματίες και βουλευτές

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ, χαρακτήρισε «μύθους του Αισώπου» αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον κατηγόρησε ότι «εκβιάζει επιχειρηματίες και βουλευτές».

«Μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία θα γίνουμε θεατές ενός μπρα-ντε-φέρ μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, το οποίο θα έχει αίσια κατάληξη. Δεν θα ήθελε το ΔΝΤ να είναι διαιτητής της αξίας του Ευρωσυστήματος. Εδώ καλείται και η ευρωζώνη να πάρει αποφάσεις, πάντως όπως και να έχει, θα υπάρχουν κλυδωνισμοί», σχολίασε αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος και συνέχισε:

«Την πιστωτική γραμμή, την είπε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του για την ψήφο εμπιστοσύνης. Πολλοί το άκουσαν, λίγοι το αντιλήφθησαν. Και γιατί να μην την πάρουμε; Τα 11 δισ. του ΤΧΣ είναι μια πιστωτική γραμμή για τις τράπεζες».

«Εάν υπάρχει μια πιστωτική γραμμή την οποία θα χρησιμοποιήσουμε μόνο εάν έχουμε ανάγκη, τότε είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Η δημοσιονομική σταθερότητα, δεν αλλάζει. Είναι θέμα πολιτικής αυτοπεποίθησης», πρόσθεσε.

«Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι μύθοι του Αισώπου. Η έξοδος από το μνημόνιο έχει περιγραφεί μετά τις ευρωεκλογές, μέσα στο καλοκαίρι, στην Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τότε δεν υπήρχε αυτό το κλίμα. Είναι απόφαση της κυβέρνησης να φύγουμε από το μνημόνιο. Όλα ξεπέρασαν τον πήχη τον οποίο μας είχαν βάλει. Ενώ δεν αντέδρασαν την άνοιξη, δεν αντέδρασαν το καλοκαίρι, αντέδρασαν μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ είπε δύο πράγματα, ότι δεν θα ψηφίσει όποια συμφωνία για το χρέος, αλλά και όταν λέει ότι και τον Θεό να φέρετε, εμείς δεν τον ψηφίζουμε», τόνισε ακόμα ο κ. Μαρκόπουλος και συνέχισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί πολιτική αστάθεια και η πολιτική αστάθεια, εκ των πραγμάτων δημιουργεί πρόβλημα στο πρόγραμμα. Το Bloomberg και το Reuters έχουν καταστροφολογίσει πολλές φορές για την Ελλάδα. Πρέπει να υπάρχει ηρεμία στην κυβέρνηση. Η Αξιωματική αντιπολίτευση, εκβιάζει την Ευρώπη, εκβιάζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα όταν λέει, και τον Θεό να κατεβάσετε, δεν ψηφίζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε και μίλησε για αργυρώνητους γιατί φοβάται», υποστήριξε, ενώ για τα όσα είπε ο κ. Καμμένος σχολίασε:

«Ο κ. Καμμένος, αποκάλυψε χθες, αυτά τα οποία είπα εγώ αποχωρώντας. Ότι η επιδίωξή του ήταν η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έρχονται και ενώνονται ένα εργαστήριο εκβιασμού του ΣΥΡΙΖΑ και ένα εργαστήριο συνομωσίας που βρίσκεται στους ΑΝ.ΕΛ. πρόκειται περί αστείας περίπτωσης».

«Ο εκβιασμός είναι ο περιβόητος κουμπαράς που δεν υπάρχει. Εκβιασμός προς τους επιχειρηματίες. Όταν ένας εκπρόσωπος Τύπου εκφράζει μίαν άποψη και μετά επικαλείται ότι το διάβασε κάπου, Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου. Το πρωί τους εκβιάζει το απόγευμα τους υποστηρίζει. Εκβιάζει τους βουλευτές για να τους υποτάξει. Οι βουλευτές δεν είναι δυνατόν να υπακούσουν σε αυτό. Ο τρίτος εκβιασμός, είναι προς την Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ, καλλιεργεί το σκηνικό της Εθνικής μοναξιάς. Ότι χειρότερο μπορεί να υπάρχει για τη χώρα», είπε ακόμα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ