Βενιζέλος: Σταλινικού τύπου επιχείρηση προληπτικής συκοφάντησης

Βενιζέλος: Σταλινικού τύπου επιχείρηση προληπτικής συκοφάντησης

«Το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχουμε αυτήν τη στιγμή στη δύσκολη διαπραγμάτευση για την έξοδο από την κρίση και από το Μνημόνιο, για την αλλαγή σελίδας στην πορεία της χώρας, είναι η αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει την πτώση του χρηματιστηρίου και την άνοδο των spreads των τελευταίων ημερών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας Ναταλία Γκέρμαν, «βλέπουμε τώρα σκηνές από ένα μέλλον, που πρέπει να αποφύγει ο ελληνικός λαός».

«Βλέπουμε πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση και ότι όσο είναι σημαντικό το να είμαστε ενωμένοι και συστρατευμένοι για να πετύχουμε την έξοδο από το Μνημόνιο, άλλο τόσο είναι επικίνδυνο να μετατρέψουμε εσωτερικές μικροκομματικές αψιμαχίες σε επιχείρημα των αγορών εναντίον μας. Άρα ο καθένας πρέπει να καταλάβει πως ό,τι λέμε και ό,τι κάνουμε εδώ στην Ελλάδα αμέσως εξάγεται και λειτουργεί, είτε υπέρ, είτε κατά, της χώρας. Δυστυχώς τώρα λειτουργεί κατά», τόνισε.

Ερωτηθείς για τις φήμες περί χρηματισμού βουλευτών και εξαγοράς συνειδήσεων εν όψει της ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «αθλιότητα», την όλη ιστορία και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «σταλινικού τύπου επιχείρηση προληπτικής συκοφάντησης της ανεξάρτητης, διαφανούς και κατά συνείδηση ψήφου των βουλευτών», ενώ σημείωσε ότι διερευνάται ήδη και από τη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι αυτού του «σταλινικού τύπου προσεγγίσεις» δεν ισχύουν σε ευρωπαϊκές δημοκρατίες και ευρωπαϊκά κράτη δικαίου και σημείωσε ότι η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γίνεται φανερά, ονομαστικά και στα μάτια του ελληνικού λαού.

 

Διαβάστε επίσης:

«Ούτε αργυρώνητοι βουλευτές, ούτε θα κλείσουν τα ΑΤΜ…»

ΒΙΝΤΕΟ-Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Λιάτσου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ