Παναγιωτόπουλος: Παρά φύση πολιτική η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ

Παναγιωτόπουλος: Παρά φύση πολιτική η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ, την έξοδο από το ΔΝΤ, αλλά και για την παρουσία της Αμάλ Αλαμουντίν με φόντο τα γλυπτά του Παρθενώνα.

«Είναι μια περίεργη είδηση η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις που αφορούν τα ελληνοτουρκικά, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε θέματα άμυνας, νομίζω ότι αποκλίνουν πλήρως από τις θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου. Είναι μια παρά φύση πολιτική συνεργασία η οποία περισσότερο δείχνει μια ευκαιριακή σύμπραξη με κοινή επιδίωξη να ικανοποιηθεί η βουλιμία για την εξουσία», σχολίασε αρχικά ο κ. Παναγωτόπουλος και συνέχισε:

«Πριν από μία δεκαετία, όποιος έλεγε για συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θα εθεωρείτο ή αιθεροβάμων ή ανόητος. Προφανώς τα δύο κόμματα συνεργάστηκαν στη βάση μιας πλατφόρμας θέσεων κοινής αποδοχής. Τώρα αν ο κ. Καμμένος συμφωνήσει με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετανάστευση… Γι αυτό μιλάω για μια συνεργασία χωρίς αρχές».

«Η έξοδος από τη μέγγενη της επιτήρησης που έχουν επιβάλει οι πιστωτές μας, είναι κάτι που το θέλουμε όλοι, πρέπει να γίνει με σωστό σχεδιασμό, γιατί περνάει μέσα από συμπληγάδες. Το κάνει με σωστό τρόπο η κυβέρνηση. Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φάση, ενώ θα έπρεπε να είναι υποστηρικτική είναι υπονομευτική. Λένε πως οτιδήποτε και να υπογραφεί, εγώ δεν το αναγνωρίζω. Αυτό δημιουργεί τη λεγόμενη ανασφάλεια δικαίου σε όποιον συναλλάσσεται με τη χώρα», πρόσθεσε.

«Θέλω να κάνω έκκληση προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Διανύουμε τόσο κρίσιμη φάση. Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι το αύριο της χώρας. Η συμπεριφορά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι δηλώσεις περί κουμπαράδων, δημιουργούν ένα κλίμα πάρα πολύ βαρύ για τη χώρα», σημείωσε ακόμα.

«Θα καταδικάσω όλες τις ακραίες δηλώσεις από όπου και αν προέρχονται. Αλλά εδώ δεν μπορούμε να βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε μία ατελείωτη κινδυνολογία η οποία βαραίνει την ατμόσφαιρα στη χώρα», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Η έξοδος από το ΔΝΤ είναι η αρχή για να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της. Η ομιλία Σαμαρά την Παρασκευή τα μεσάνυχτα στη Βουλή, αποτέλεσε την αφετηρία για αλλαγές και παρεμβάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Η φορολογία εξοντώνει τη μεσαία τάξη. Πρέπει να υποστηριχθούν άμεσα, πολιτικά και ιδεολογικά μέσα σε μία συσπείρωση στελεχών στη Νέα Δημοκρατία. Η ψαλίδα μπορεί να κλίσει. Αν προχωρήσουμε έτσι, θα κόψουμε πρώτοι το νήμα», σχολίασε ακόμα ο πρώην υπουργός.

Σε ότι αφορά τη νομική κινητοποίηση στο αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, ο κ. Παναγωτόπουλος είπε:

«Όλοι οι φίλοι της Ελλάδος, είναι ευπρόσδεκτοι πόσο μάλλον όταν είναι λαμπερά πρόσωπα που μπορούν να μας δώσουν επικοινωνιακή δυναμική σε αυτό το αίτημα. Πρέπει να εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες και να προχωρήσουμε κινητοποιώντας την διεθνή κοινή γνώμη. Σε αυτό βοηθάει πολύ η επίσκεψη της κυρίας Κλούνεϊ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ