Κόντρα Μητσοτάκη-Ραγκούση για την αξιολόγηση

Κόντρα Μητσοτάκη-Ραγκούση για την αξιολόγηση

 

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρώην υπουργό Γιάννη Ραγκούση και τον υπουργό Διοικητικής Μετταρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού, ενώ άμεση ήταν η απάντηση του κ. Μητσοτάκη.

Σε κείμενό του ο κ. Ραγκούσης εξαπολύει τα πυρά του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, κάνοντας μάλιστα λόγο για «όργιο αναξιοπιστίας».

«Πρόκειται όχι για μεταρρύθμιση αλλά για νεοδεξιό παλαιοκομματισμό και για πογκρόμ αναξιοκρατικής μεταχείρισης χιλιάδων ανθρώπων, στελεχών του δημοσίου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και συμπληρώνει:

«Ποιά Ελλάδα μπορεί έτσι να βγει από την κρίση, ποιό κράτος μπορεί έτσι να πάει μπροστά; Αυτή είναι η Νέα Ελλάδα του κ. Σαμαρά; Οι Βουλευτές οι Υπουργοί καθώς και οι Υφυπουργοί του σημερινού Πασοκ οφείλουν έστω και τώρα να σπάσουν την ομερτά και να μην επιτρέψουν άλλο να αμαυρώνεται ηθικά και πολιτικά μία παράταξη που αυτή μόνη της θεσμοθέτησε την αξιοκρατία στις προαγωγές το 2010. Αν μη τι άλλο, έχουν υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους αλλά και στους συναδέλφους τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του 2010 που σήκωσαν μόνοι τους και αυτό το πολιτικό φορτίο.

Αλλά και τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ οφείλουν να μιλήσουν, μολονότι μας είχαν αφήσει μόνους το 2010.Το δε ΠΟΤΑΜΙ πρέπει τώρα να πάρει θέση».

Ο Γιάννης Ραγκούσης, στο τέλος του κειμένου ζητά την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπογραμμίζοντας:

«Κυρίως όμως μετά τις αποκαλύψεις αυτές η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής «Μεταρρύθμισης» οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, οφείλει εκ των πραγμάτων να παραιτηθεί».

Η απάντηση του Υπουργείου

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον Γιάννη Ραγκούση.

«Με το “νόμο Ραγκούση” οι φερόμενες ως “αξιοκρατικές” κρίσεις των προϊσταμένων έγιναν με απλή άθροιση αυθαίρετων μορίων, βάσει μεταβατικών διατάξεων. Θεωρούσε ο νόμος, στις μεταβατικές του διατάξεις, ότι ένας κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος είναι κατ’ ανάγκη καλύτερος από όλους τους άλλους για να διοικήσει, ανεξαρτήτως των πραγματικών προσόντων και της δυνατότητας να ασκεί αποτελεσματική διοίκηση», αναφέρει το υπουργείο και σημειώνει:

«Η λογική και το ύφος του κ. Ραγκούση εκφράζουν την παρωχημένη νοοτροπία της επετηρίδας στη διοίκηση του κράτους. Εμείς απέναντι στην επετηρίδα των μορίων αντιπαρατάσσουμε ένα νέο, σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης που προάγει την αξιοκρατία».  

«Και κάτι τελευταίο. Από τους πρωτεργάτες του “λεφτά υπάρχουν”, οποιαδήποτε αναφορά σε “πολιτικά κακουργήματα” μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει». 

Η απάντηση του Ραγκούση στον Μητσοτάκη

Μέσω facebook απάντησε ο Γιάννης Ραγκούσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σημασία δεν έχουν τα ψέματα του κ.Μητσοτάκη για το τι συνέβη στον αγώνα για την καθιέρωση της αξιοκρατίας στο δημόσιο, ούτε η ανύπαρκτη πολιτική του ευθιξία που αν την διέθετε θα έπρεπε να τον έχει οδηγήσει σε παραίτηση.

Σημασία έχει η ομολογία και παραδοχή του πως πράγματι είναι αυτός που έπαψε τους πρώτους, στην ιστορία του ελληνικού κράτους, αξιοκρατικά επιλεγμένους προϊσταμένους για να τους αντικαταστήσει με τους κομματικά αρεστούς.

Σημασία έχει το γεγονός οτι ο κ.Μητσοτάκης γυρίζει το κράτος στις πρακτικές της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης που μας χρεοκόπησε.

Το πολιτικό αυτό στίγμα θα τον συνοδεύει για πάντα», έγραψε ο πρώην υπουργός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ