Σκουρλέτης: Δεν θα δεχθούμε συμφωνίες που θα υποθηκεύουν το μέλλον

Σκουρλέτης: Δεν θα δεχθούμε συμφωνίες που θα υποθηκεύουν το μέλλον

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, τις μνημονιακές πολιτικές αλλά και την Προεδρική εκλογή.

«Το πιο ουσιαστικό ερώτημα είναι το αν θα υπάρξει αντικατάσταση των μνημονιακών πολιτικών. Αυτό είναι το ζητούμενο για τη χώρα. Πάνω σε αυτό, δεν έχουμε πειστεί ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να το κάνει. Την ώρα της εγκατάλειψης από το μνημόνιο, η κυβέρνηση συζητάει νέα μέτρα, προαπαιτούμενα και δεν συζητάει να καταργήσει ούτε ένα μνημονιακό μέτρο», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:

«Στη συζήτηση με την κυρία Λαγκάρντ, λένε για προληπτική χρηματοδότηση που θα συνοδεύεται με άλλους όρους».

«Η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει με ποιό τρόπο θα αντικαταστήσει τα δάνεια. Θα έρθει τις επόμενες ημέρες να ψηφιστεί ένας νέος εργασιακός νόμος; Θα υπάρξει ρύθμιση που θα απελευθερώνει ακόμα περισσότερο τις ομαδικές απολύσεις; Επίκειται ένα νέο ασφαλιστικό το οποίο θα κινείται στη γνωστή λογική της απαξίωσης της έννοιας της κοινωνικής ασφάλισης;», αναρωτήθηκε.

«Εμείς, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν θα δεχθούμε συμφωνίες οι οποίες θα υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Η εκλογή ενός νέου Προέδρου Δημοκρατίας, μεταφράζεται στο κατά πόσο θα εμπεδωθεί αυτό το μνημονιακό καθεστώς. Αυτό είναι αρκετά κρίσιμο. Είμαστε σε ένα σημείο καμπής. Προηγείται αυτή τη στιγμή, η έξοδος σε πραγματικό επίπεδο από την λογική των μνημονίων και των πολιτικών του».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ