Θεοδωράκης: “Ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα”

Θεοδωράκης: “Ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα”

 

«Έχουμε μεγάλες διαφορές με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε τα σημεία επαφής που θα επιτρέψουν αύριο στο Ποτάμι να καταθέσει μια κυβερνητική πρόταση για τη χώρα», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης όταν ρωτήθηκε κατά την επίσκεψη του στη Φυλή, αν θα συναντηθεί το επόμενο διάστημα με τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι δεν είναι μια ρεαλιστική πρόταση. «Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να υπάρξει μια απόφαση του υπουργού Δημοσίας Τάξεως της ΝΔ που θα γίνει αποδεκτή από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μια απόφαση του υπουργού Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει σεβαστή από την ΝΔ; Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούν στο οτιδήποτε. Θα υπάρξει ακυβερνησία. Αυτό που προτείνει το Ποτάμι είναι να υπάρξουν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Πρέπει να μη διαλυθεί αυτή η Βουλή αν δεν λύσει το θέμα της ευθύνης υπουργών και αν δεν αλλάξουν και οι κανόνες για την ασυλία των βουλευτών. Αυτή η Βουλή πρέπει να ξεκινήσει την αναθεώρηση του Συντάγματος και να ψηφίσει ένα νέο εκλογικό νόμο. Γιατί τι σημαίνει βουλευτής στη Β’ Αθηνών ή στο υπόλοιπο Αττικής; Αν δεν αλλάξει ο εκλογικό νόμος θα εκλέγονται οι πλούσιοι και τα αγαπημένα παιδιά των ΜΜΕ».

Στο ερώτημα ενός κατοίκου ότι φοβάται ότι αν ψηφίσει Ποτάμι θα του προκύψει ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει Ποτάμι για να του προκύψει το Ποτάμι. Δεν σκοπεύουμε να γίνουμε τσόντα κανενός. Μας πολεμούν γιατί φέρνουμε την αλλαγή της συνταγής. Έχουμε συγκεκριμένες λύσεις και με βάση αυτές θα διεκδικήσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Και δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που θα μετέχουν ακροδεξιοί αλλά και σε μια κυβέρνηση που μετέχουν σταλινικοί. Ο Σαμαράς και ο Τσίπρας έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο για την σωτηρία των κομμάτων τους αλλά όχι για τη σωτηρία της χώρας. Και έτσι η κοινωνία αισθάνεται πολύ μόνη της. Αλλά ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα, για να φέρουν τα δικά τους παιδιά να κυβερνήσουν».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ