Μαυραγάνης: Δεν χωρούν πισωγυρίσματα

Μαυραγάνης: Δεν χωρούν πισωγυρίσματα

Την ανάγκη για σταθερότητα ανέδειξε στην ομιλία του ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, επισημαίνοντας ότι η χώρα εισέρχεται σε μία νέα εποχή, χάρη στη δημοσιονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε με τις θυσίες του λαού, στην οποία δεν χωρούν πισωγυρίσματα.

Ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις μεγάλες θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια και, επικαλούμενος τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, είπε πως ο σχεδιασμός για το άμεσο μέλλον προβλέπει τη συνέχιση και επέκταση της μείωσης των φορολογικών βαρών, «με πρόγραμμα και αποφασιστικότητα», αξιοποιώντας την επίτευξη σταθερής δημοσιονομικής ισορροπίας και τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, όπως, επίσης, τη μεγαλύτερη συμμόρφωση, αλλά και τη μετάβαση στην εποχή της ανάπτυξης που δίνει αυτά τα περιθώρια.

«Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε τη μεταρρύθμιση», ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, εξαγγέλλοντας ότι μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή νέο σχέδιο νόμου που προχωρά στην ακόμη μεγαλύτερη απλοποίηση των κανόνων για τη φορολογική απεικόνιση των συναλλαγών, σε συνδυασμό με την κωδικοποίηση και εκσυγχρονισμό των λογιστικών κανόνων με βάση τη βέλτιστη διεθνή πρακτική και την Οδηγία της ΕΕ 2013/34.

Ακόμη, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προωθούνται αλλαγές στο πλαίσιο των ποινικών διατάξεων για φορολογικές παραβάσεις. «Χωρίς να θίγεται η αποφασιστικότητά μας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θα αντιμετωπιστεί και η ελληνική ιδιαιτερότητα ποινικοποίησης της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο» ξεκαθάρισε.

Αφού ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε σειρά παρεμβάσεων που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα (νέοι σύγχρονοι φορολογικοί κώδικες, μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, ηλεκτρονικός εκσυγχρονισμός της φορολογικής διοίκησης), ιδιαίτερη μνεία έκανε στην προώθηση των μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ούτε σε αυτό στάθηκε θετικά. «Η κυβέρνηση απέδειξε και αποδεικνύει, σε καθημερινή βάση, τη σταθερή βούλησή της για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αντίθετα, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ψήφισε στη Βουλή καμία από αυτές τις παρεμβάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ