Μπαλάφας: Λόγια χωρίς αντίκρισμα η έξοδος από το μνημόνιο

Μπαλάφας: Λόγια χωρίς αντίκρισμα η έξοδος από το μνημόνιο

Το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την ενδεχόμενη έξοδο από το μνημόνιο, την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας αλλά και το ενδεχόμενο Εθνικής συνεννόησης.

«Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος που παρακολουθεί με αντικειμενικό τρόπο την κατάσταση στη χώρα μας, θεωρεί ότι αυτά είναι λίγο, φρούδες ελπίδες, λόγια χωρίς αντίκρισμα», σχολίασε αρχικά ο κ. Μπαλάφας σχετικά με την ενδεχόμενη έξοδο από το μνημόνιο και συνέχισε: «Είναι χαρακτηριστικό, μόλις τόλμησε να πει κάτι τέτοιο ο κ. Σαμαράς, βγήκαν οι εκπρόσωποι των δανειστών και αποδήμησαν τα περί εξόδου από το μνημόνιο».

«Εκτός αν αυτό που είπε ο κ. Σαμαράς σημαίνει ότι δεν θα λέγεται μνημόνιο αλλά θα λέγεται πλαίσιο, και θα έχουμε τα ίδια πράγματα», πρόσθεσε.

«Δεν λέω ότι θα αλλάξει αυτό σε μία ημέρα. Σίγουρα δεν μπορεί να αλλάξει με Σαμαρά – Βενιζέλο. Η κατάσταση που θα δημιουργηθεί στη χώρα μας και στην Ευρώπη μετά από μία ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον συμμάχων του, θα είναι εντελώς διαφορετική. Θα υπάρχει μια νωπή εντολή για κάποια πράγματα. Για την ακύρωση των μνημονίων, για την κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεσμευμένος και σωστά, από τη νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή», υποστήριξε ακόμα.

«μερικά πράγματα ακούγονται όμορφα. Εθνική ενότητα, Εθνική συναίνεση, είναι πολύ ωραίες έννοιες αλλά τώρα, εδώ υπάρχουν δύο αντίπαλα σχέδια. Το ένα είναι το σχέδιο Σαμαρά – Βενιζέλου – Χαρδούβελη που λένε, θα τηρήσουμε τα πάντα, και υπάρχει και μία άλλη κατεύθυνση που μιλά για μια δημοκρατική αλλαγή των δεδομένων και αλλαγή δρόμου», σχολίασε στα όσα ακούγονται για κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

«Έχουμε κι εμείς ευθύνες. Όμως κύρια ευθύνη για τέτοιες πρωτοβουλίες, Εθνικής συνεννόησης, ανήκουν στην κυβέρνηση. Εμείς ως πιθανή αυριανή κυβέρνηση, θα έχουμε ανοιχτό διάλογο με την όποια αντιπολίτευση. Εδώ ένα Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής μήπως θυμάστε από πότε έχει να συγκληθεί;», σημείωσε, σχετικά με το ενδεχόμενο Εθνικής συνεννόησης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ