Αηδόνης: Δεν έχω κάνει επιλογή επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ

Αηδόνης: Δεν έχω κάνει επιλογή επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ

 

“Δεν ανήκω σε κανένα μπλοκ εξουσίας. Άρα, εκ των πραγμάτων, παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής και δεν έχω κάνει επιλογή επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ” δήλωσε ο Χρήστος Αηδόνης μιλώντας στο Βήμα Fm, ερωτηθείς για τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ.

Για τη στάση του στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης ο κ. Αηδόνης, είπε ότι έχει αποφασίσει τι θα κάνει και θα το ανακοινώσει εντός των επομένων ωρών,κατά την ομιλία του στη βουλή.

“Υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό και εξελίσσεται και ως πολιτικό πρόβλημα στη χώρα και καθένας από εμάς οφείλει να μιλήσει και να πει τι σκέφτεται για το πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα η χώρα. Τα κριτήρια για να αποφασίσω είναι αυτά και πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μπροστά μου, στο δικό μου ορίζοντα τίποτα ορατό, που θα μου δώσει τη δυνατότητα να διακρίνω μια κατεύθυνση. Και δυστυχώς φαντάζομαι ότι αυτό μπορεί να ισχύει και στην κοινωνία και αποτυπώνεται ως μια τεράστια πολιτική αβεβαιότητα. Βλέπουμε μια ασάφεια ως προς τα ζητήματα που αφορούν τη ρύθμιση του χρέους που προκύπτει από τη μη επεξήγηση σε σχέσεις με τις ευρωπαϊκές προθέσεις όπως επίσης βλέπουμε και μια τεράστια παλινωδία ή και διαφορετικές φωνές από την πλευρά της αντιπολίτευσης για το ποιο είναι το δικό τους σχέδιο”, τόνισε ο κ. Αηδόνης. “Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι όλοι εμείς που μπορώ να πω ότι ανήκουμε σε έναν μεσαίο χώρο ή σ’ αυτόν που μπορεί κάποιος να μας τοποθετήσει – γιατί εμείς λέμε ότι είμαστε ανεξάρτητες φωνές – αντιμετωπίζουμε αυτά τα αδιέξοδα που τοποθετούνται σε μια πολιτική βάση που δυστυχώς δεν προσδιορίζει αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η χώρα. Όσο αυτές οι λύσεις δεν παράγονται, αντιλαμβάνεστε ότι εγώ και όλοι αυτοί που πιστεύουν το ίδιο δεν μπορούμε να συνταχθούμε με κάποιο στρατόπεδο. Αυτό που διαπιστώνω αυτή τη στιγμή είναι ένα τεράστιο πρόβλημα σε σχέση με το τι θα γίνει στη χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα και δεν το διαπιστώνω μόνο από την πλευρά της κυβέρνηση, αλλά και από την πλευρά της αντιπολίτευσης”, τόνισε.

 

Για τη στάση του στην προεδρική εκλογή ο κ. Αηδόνης σημείωσε: “Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και το είπα από την πρώτη στιγμή: ότι αν η κυβέρνηση επέλεξε αυτή τη διαδικασία με την ψήφο εμπιστοσύνης να λύσει ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προεδρική εκλογή, θα ήταν λάθος. Αλλά φαντάζομαι ότι δεν έγινε γι’ αυτό το λόγο. Έγινε για να σταματήσει αυτή η ακατάσχετη εκλογολογία”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ