Ο Λοβέρδος για την “έντονη στιγμή” της κριτικής του Χρυσοχοΐδη

Ο Λοβέρδος για την “έντονη στιγμή” της κριτικής του Χρυσοχοΐδη

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την ψήφο εμπιστοσύνης, την έξοδο από το μνημόνιο, την ανάπτυξη αλλά και την κεντροαριστερά.

«Χθες για μένα είχα μια συγκίνηση, ένα δικό μου τρακ, μέχρι να αρχίσει η συνεδρίαση. Είναι μια επιστροφή, αφορά όλη μου τη ζωή. Είχα τα δικά μου, που λένε. Όταν ξεκίνησε η εισήγηση του κ .Βενιζέλου, εγώ καλύφθηκα. Υπήρξε μια ομιλία συνολική από τον κ. Χρυσοχοΐδη, η οποία είχε πάρα πολλές κριτικές αιχμές. Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να τα βάψουμε μαύρα. Ήταν μια έντονη στιγμή και επειδή η πορεία της χώρας είναι πολύ μεγάλο θέμα, δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνεται αντίβαρο», σχολίασε αρχικά ο κ. Λοβέρδος σχετικά με την ένταση που επικράτησε στην σύγκλιση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:

«Η πρόταση εμπιστοσύνης ήταν μια επιθετική ενέργεια, ωστόσο παρασύρει και τα εσωκομματικά των δύο κομμάτων, γιατί φέρνει το θέμα. Η κυβέρνηση αφομοιώσει όλα αυτά τα θέματα που είναι υπαρκτά. Όταν έχεις να διαχειριστείς κρίση, έχεις και διαφωνίες. Οι διαφωνίες είναι τέτοιες ώστε να άρουν την εμπιστοσύνη; Όχι. Όλη η υπόλοιπη συνεδρίαση δεν κύλισε έτσι. Αναμένουμε τα βήματα προς την έξοδο από τη φάση που περνάμε τα τελευταία έξι χρόνια και αν αυτά συμβούν, τότε πάμε σε μία έξοδο από το μνημόνιο, πάμε  να εκλέξουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας με 180, πάμε σε μια συνέχιση αυτής της κυβέρνησης».

«Δεν είναι τόσα πολλά τα χρήματα που χρειάζονται για να φύγει το ΔΝΤ. Εμείς δεν κάνουμε τον έξυπνο όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Λέμε ότι θα φέρει έναν βελούδινο χωρισμό των δρόμων με το ΔΝΤ. Αυτές είναι εξελίξεις που τρέχουν τώρα. Αυτό είναι τόσο μεγάλο, όταν τελειώσει αυτό, θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική εξέλιξη των τελευταίων ετών και θα δρομολογήσει και πολλές εξελίξεις», πρόσθεσε.

«Η επαναφορά σε ρυθμούς ανάπτυξης θα είναι Ισπανικού τύπου του 1980. Θα είναι ανάπτυξη με 20% ανεργία. Δεν υπάρχει ανάπτυξη ιδανική. Δεν θα υπάρχει κανένα περιβάλλον ειδυλλιακό. Αν είναι όμως ένα συμβατικό πολιτικό περιβάλλον και αν η υποψηφιότητα το βοηθάει, διευκολύνεται η πλειοψηφία των 180», σημείωσε για την Προεδρική Εκλογή.

«Υπάρχουν βουλευτές αλλά και πολιτικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είναι σε μία συζήτηση μαζί μας. Πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και στελέχη, που είναι σε συζήτηση μαζί μας. Υπάρχουν διευρυνόμενες πολιτικές δυνάμεις. Είμαστε λίγοι, πολλοί δεν είμαστε. Πηγαίνοντας προς το δικό μας συνέδριο, πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε ένα πρότυπο προγραμματικών θέσεων και συνεδρίου ιδρυτικού μιας παράταξης το οποίο όμως δεν θα θέσει θέματα ρήξης της κυβέρνησης», σχολίασε σε σχέση με την κεντροαριστερά.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ