Ποια στάση θα τηρήσει ο Ψαριανός στην ψήφο εμπιστοσύνης

Ποια στάση θα τηρήσει ο Ψαριανός στην ψήφο εμπιστοσύνης

Τις προθέσεις του ενόψει της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η συζήτηση της οποίας ξεκινά σήμερα στη βουλή, φανέρωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε πως θα καταψήφιζε την κυβέρνηση, ένα υπήρχε εναλλακτική πρόταση, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν θα παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης και θα δηλώσει «παρών».

«Θα καταψήφιζα αυτή την κυβέρνηση, εάν υπήρχε εναλλακτική λύση, που θα διασφάλιζε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αν υπήρχε μία εναλλακτική προοδευτική μεταρρυθμιστική πρόταση για να κυβερνήσει και όχι μία τυχοδιωκτική πολιτική του μπουφέ “έχουμε απ’ όλα και διαλέγετε”. Επειδή όμως μ’ ενδιαφέρει η διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας -να γίνει η Ελλάδα μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και να μην είναι μία ευρωπαϊκή Μποτσουάνα, όπως είμαστε έως τώρα-, δεν μπορώ βεβαίως να καταψηφίσω την κυβέρνηση για τους λόγους που ανέφερα και δεν μπορώ να την υπερψηφίσω με τις πολιτικές που ασκεί και δεν έχει διασφαλίσει τη δίκαιη κατανομή των βαρών, ενώ μπορούσε να το κάνει.

Δεν έχει θεσπίσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Έχει μία τάση να επιστρέψει στο πελατολόγιο, στο πελατειακό συστηματάκι και αυτό είναι αποτρόπαιο. Άλλο να το υπόσχονται με λαγούς και πετραχήλια οι αντιπολιτευόμενοι -όποιοι κι αν είναι- και άλλο η κυβέρνηση, πιεζόμενη, να επιστρέφει στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Δεν μπορώ, λοιπόν, να υπερψηφίσω την κυβέρνηση, διότι δεν έχει δρομολογήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει στη χώρα πριν τις περικοπές -αυτό το σάρωμα μισθών συντάξεων και την υπερφορολόγηση που μόνο με αυτά έχουν ασχοληθεί όλες οι “μνημονιακές” κυβερνήσεις-, ήταν μία σειρά μεταρρυθμίσεων. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσα να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης. Επειδή τίποτε από τα δύο αυτά που περιέγραψα δεν ισχύει, θα ψηφίσω “παρών”».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ