Μητσοτάκης: Όποιος μονιμοποιήθηκε παράνομα θα φύγει από το δημόσιο

Μητσοτάκης: Όποιος μονιμοποιήθηκε παράνομα θα φύγει από το δημόσιο

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την κόντρα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ που αφορά στις μετατροπές συμβάσεων, το ενδεχόμενο εκλογών αλλά και την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση επιθυμεί να αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη. Το μόνο το οποίο ελέγχουμε είναι αν έγιναν οι μονιμοποιήσεις χωρίς να τηρούνται τα κριτήρια του συντάγματος. Ο μόνος λόγος που αντιδρά η ΠΟΕ ΟΤΑ με τέτοιο τρόπο, είναι γιατί γνωρίζει την αλήθεια. Αρκετοί συμβασιούχοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια της μετατροπής τους σε μόνιμους», σχολίασε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Δεν βλέπω αντιδράσεις από την κυβέρνηση. Ο κ. Ντινόπουλος, έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις. Η γραμμή την οποία υλοποιώ, είναι γραμμή της κυβέρνησης και πιστεύω ότι βρίσκει και σύμφωνη την σιωπηρή πλειοψηφία του κόσμου».

«Η ΠΟΕ-ΟΤΑ γνωρίζει ότι γνωρίζουμε και γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβαινε τότε στους Δήμους. Θα πάμε μέχρι τέλους και όποιος μονιμοποιήθηκε χωρίς να καλύπτει τα κριτήρια θα φύγει από το δημόσιο», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση έχει πρόθεση να εξαντλήσει την τετραετία. Ο λόγος που έχουμε μπει σε αυτή την προεκλογική συζήτηση, είναι η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να πατήσει σε έναν όρο του Συντάγματος για την Προεδρική Εκλογή. Εγώ πιστεύω ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές. Το πρόσωπο θα μπορούσε να είναι ένα μη πολιτικό πρόσωπο. Ένας σπουδαίος Έλληνας ή μια σπουδαία Ελληνίδα. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μην βρεθούν οι 180 και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Είναι ένα ενδεχόμενο που από μόνο του, φρενάρει επενδυτικά σχέδια», τόνισε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ για το χρέος σημείωσε:

«Τώρα ακούσαμε και για απόσυρση του χρέους. Το χρέος δεν διαγράφεται, δεν αποσύρεται μονομερώς χωρίς καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα».

Όσο για την ενδεχόμενη φυγή από τα μνημόνια είπε: «Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν θα δανείζεται διακρατικά από τους πιστωτές της θα πρέπει να δανείζεται από τις αγορές, οι οποίες απαιτούν κι αυτές αυτοσυγκράτηση και αλλαγές στα δημοσιονομικά, που όμως θα είναι πλέον Ελληνικές. Θα πρέπει να συνάψουμε ένα μνημόνιο με τους Έλληνες πολίτες και να το υλοποιήσουμε μόνοι μας. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, ναι, θα μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές και να φύγουμε από τα μνημόνια».

Σχετικά με την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Υπάρχει ψηφισμένος νόμος ο οποίος ρυθμίζει ζητήματα και δημιούργησε εντυπώσεις οι οποίες εκ των υστέρων διορθώθηκαν με παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών. Οι παροχές από τις εταιρείες οι οποίες ξεφεύγουν της ανάγκης του να κάνει κάποιος την δουλειά του, θα πρέπει να φορολογούνται. Αν παρέχεται σε έναν Γενικό Διευθυντή ένα πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο να ξεπερνά τις ανάγκες τις οποίες έχει για να κάνει τη δουλειά του, αυτό και στις άλλες μεγάλες χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική, φορολογείται».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ