Συνάντηση Σταϊκούρα-Αραμπατζή για τους αγρότες

Συνάντηση Σταϊκούρα-Αραμπατζή για τους αγρότες

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα είχε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή, έπειτα από παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας εγκαιρότερης  (κατά 6 μήνες πριν, δηλαδή την 1/01/2015 αντί την 01/07/2015) συνταξιοδότησης των γεννηθέντων το 1948 αγροτών. Το ζήτημα έθεσε χθες η βουλευτής της Ν.Δ. στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών επικοινώνησε αμέσως και θα συνεργαστεί σχετικά για το θέμα με το υπουργείο Εργασίας, που είναι και το επισπεύδον υπουργείο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΟΓΑ είναι το μόνο ασφαλιστικό ταμείο, που χορηγεί σύνταξη λόγω γήρατος από την 1η Ιουλίου του έτους, που ο ασφαλισμένος έχει συμπληρώσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης του, ανεξαρτήτως του μήνα γέννησης του.

Σύμφωνα με σχετική επιστολή της κυρίας Αραμπατζή προς τον Πρωθυπουργό:

«Οι γεννηθέντες αγρότες το 1948 έχουν εξοφλήσει το σύνολο των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων εντός του 2014 και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να υπάρξει καμία δημοσιονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού. Πρόκειται για ηθική αποκατάσταση μιας αδικημένης παραγωγικής ομάδας, που επιτυγχάνεται με την μετατόπιση του χρόνου της δικαιούμενης συνταξιοδότησής τους κατά 1 εξάμηνο».

 «Τη στιγμή, που η παρούσα κυβέρνηση στις 25/09/2014 αποκατέστησε, όπως είχε δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στις 26/02/2013 στη Βουλή, μια αδικία χρόνων με τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος των αγροτών στα 62 έτη με 40 χρόνια εργασίας και επιπροσθέτως αναγνώρισε για πρώτη φορά και πλασματικά χρόνια εργασίας και για τους αγρότες, η εγκαιρότερη συνταξιοδότηση των γεννηθέντων το 1948 αγροτών είναι ζήτημα κοινωνικά δίκαιο, ηθικά επιβεβλημένο, οικονομικά λελογισμένο χωρίς δημοσιονομικές παρεκκλίσεις», καταλήγει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. 

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Τα “πηγαδάκια” και το απρόοπτο με τον καφέ στον αγιασμό στην Βουλή

ΦΩΤΟ-Το πρωθυπουργικό “πηγαδάκι” της Βουλής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ