Μηλιός: Ανέφικτος ο στόχος της κυβέρνησης για την ανάπτυξη

Μηλιός: Ανέφικτος ο στόχος της κυβέρνησης για την ανάπτυξη

«Δεν είναι στόχος που μπορούμε να πιάσουμε» υποστήριξε ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm 97,8, ερωτηθείς σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού αλλά και το κατά πόσο η ανάπτυξη του 2,9% είναι εφικτός στόχος με βάση την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η οικονομία μας.

«Είναι ένας προϋπολογισμός, ο οποίος κατατίθεται για να κατατεθεί, σύμφωνα και με τη συνταγματική επιταγή, και σίγουρα θα αναθεωρηθεί. Αλλά μέχρι τότε χρησιμοποιείται στην κυβερνητική προπαγάνδα» σημείωσε ο κ. Μηλιός.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το χρέος, ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «η θέση του κόμματός μας είναι σαφής και λέει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης» ενώ τόνισε ότι «το ζήτημα του χρέους δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό και έχει ανοίξει με το χρέος της Ιταλίας» καθώς και με αυτό της Γαλλίας.

Κληθείς να σχολιάσει την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για τις εταιρικές παροχές και τη φορολόγησή τους, ο κ. Μηλιός επεσήμανε ότι «όλα αυτά είναι άλλη μία πολιτική για τη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων…»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ