Τι συζήτησαν Σαμαράς-Αναστασιάδης

Τι συζήτησαν Σαμαράς-Αναστασιάδης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και συζήτησαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε ότι στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ηγετών βρέθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι συνομίλησαν υπό το φως των εξελίξεων στην περιοχή και τις σχετικές ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός Σαμαράς συζήτησαν σε σχέση με τα περαιτέρω διαβήματα και μέτρα, με συντονισμό κινήσεων από τις δύο κυβερνήσεις» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, η Τουρκία εξέδωσε οδηγία προς ναυτιλομένους (NAVTEX), με την οποία δεσμεύει κάποιες περιοχές εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με τη σειρά της, η Λευκωσία προειδοποίησε για σοβαρές επιπτώσεις στη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό, εάν οι τουρκικές προκλήσεις συνεχιστούν στην κυπριακή ΑΟΖ και υπάρξει παρενόχληση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτήν.

 

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Η Ελλάδα στέλνει μήνυμα ισχύος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ