Βόζεμπεργκ: Δύσκολη η έξοδος από το μνημόνιο αλλά όχι ανέφικτη

Βόζεμπεργκ: Δύσκολη η έξοδος από το μνημόνιο αλλά όχι ανέφικτη

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μίλησε στον Real fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση αλλά και το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

«Είναι δύσκολη η έξοδος από το μνημόνιο αλλά δεν είναι ανέφικτη. Καλό θα ήταν να έχουμε κατορθώσει να φύγουμε και από το ΔΝΤ που είναι ο βραχνάς. Το ελπίζω, το θεωρώ δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο. Είναι ένα στοίχημα των επόμενων δύο-τριών μηνών», ήταν το σχόλιο της κ. Βόζεμπεργκ για την έξοδο από το μνημόνιο.

«Σκοπιμότητα ήταν να σταματήσει αυτή η εκλογολογία όταν βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που απαιτεί σοβαρότητα, συνοχή. Στην κατάθεση του προϋπολογισμού θα είναι άλλη η συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή. Είναι χρήσιμο να διεξαχθεί στη Βουλή, με αφορμή της ψήφο εμπιστοσύνης, ένας διάλογος με λεπτομέρειες και για το πρόγραμμα της αντιπολίτευσης», σχολίασε αρχικά η κ. Βόζεμπεργκ και συνέχισε:

«Σίγουρα, όταν προαναγγέλλει κάτι ο Πρωθυπουργός, θέλει και να το κάνει. Όταν υπόσχεσαι κάτι που δεν το έχεις εξασφαλίσει, πως λες ότι θα κάνεις κάτι όταν δεν έχεις μπει καν σε διαπραγμάτευση; Είναι απόλυτα ειλικρινής αυτός ο προϋπολογισμός στα πλαίσια των δυνατοτήτων».

«Μέχρι το τέλος του έτους εγώ περιμένω να δω τις φοροελαφρύνσεις. Αν δεν το επιτρέψει η οικονομία, θα έχει ζημιά η κυβέρνηση. Οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης έχουν αναγνωρίσει τη μεγάλη αξιοπιστία της διαπραγμάτευσης. Πως ο αντίλογος θα φέρει αυτή την ευημερία που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτιέται ακόμα η κ. Βόζεμπεργκ.

«Οι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν τίποτε άλλο να χάσουν ψηφίζουν και με το συναίσθημα και αυτό είναι λάθος. Έχουν να κερδίσουν. Αν αυτό που έχουν να κερδίσουν αποστασιοποιηθεί από το συναίσθημα, τότε θα είναι σωστή επιλογή, αν ακολουθήσουν το συναίσθημα φρούδων και μη κοστολογημένων μέτρων, τότε θα είναι αργά», συνέχισε και πρόσθεσε.

«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού και η ομιλία στη ΔΕΘ έχουν μια σύγκλιση. Εγώ έχω ελπίδα στην ελληνική οικονομία για ανάκαμψη. Η κυβέρνηση έχει πετύχει πέντε πράγματα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ