Κοντονής: Η κυβέρνηση αναμετράται με τους 180

Κοντονής: Η κυβέρνηση αναμετράται με τους 180

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του

Νίκου Χατζηνικολάου, για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση, την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος.

«Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε με τα τόσο σοβαρά νομοσχέδια που έρχονται. Αυτή η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, βλέπει στο εσωτερικό της κυβέρνησης και των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν. Ανάμεσα σε αντιδράσεις βουλευτών, ήρθε αυτή η πρόταση για να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις», σχολίασε αρχικά ο κ. Κοντονής και συνέχισε:

«Η πολιτική ήττα της κυβέρνησης σε αυτό το επίπεδο, θα είναι ότι όχι μόνο η κοινωνία δεν πείθεται από την κυβέρνηση, θα ακούσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ότι η κυβέρνηση θα αναμετρηθεί αυτή τη φορά με τον αριθμό 180. Αν επιβεβαιωθεί ότι ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να καλυφθεί, εμπεδώνεται η πεποίθηση ότι έχουμε μια κυβέρνηση υπό προθεσμία».

«Ο κ. Λυκούδης πρέπει να ξεκαθαρίσει. Θέλει αυτή η κυβέρνηση να συνεχίσει το βίο της; Το σημαντικό είναι αν θα ψηφήσει ή όχι για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση αναμετράται με τους 180», πρόσθεσε.

«Είκοσι βουλευτές, ακόμα και αν ο κ. Λυκούδης θέλει να εμφανιστεί βασιλικότερος του βασιλέως, δεν τους φτάνει η κυβέρνηση. Ο κόσμος εμπεδώνει ότι έχουμε μια κυβέρνηση υπό προθεσμία».

«Είναι θετικό επιτέλους που η ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε τη θέση της σε ότι αφορά την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας. Έπρεπε να το είχε κάνει εδώ και καιρό», επισήμανε ο κ. Κοντονής ενώ σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος είπε:

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατη και διατυπωμένη και δεσμευτική προς όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του μνημονίου και ρήτρα ανάπτυξης. Αυτή την ώρα, έχει ανοίξει σε όλη την Ευρώπη η συζήτηση για το χρέος και το μεγάλο δυστύχημα είναι ότι αυτή την ώρα, έχουμε μια κυβέρνηση που περιμένει το πιστοποιητικό βιωσιμότητας το χρέους».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ