Γιακουμάτος: Οι 156 είναι μαντρωμένοι, είναι μπετόν αρμέ

Γιακουμάτος: Οι 156 είναι μαντρωμένοι, είναι μπετόν αρμέ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις πολιτικές εξελίξεις, την ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και τις ακριβές τιμές της αγοράς.

«Ο προϋπολογισμός είναι κοντά στον Δεκέμβρη. Αυτή η εκλογολογία κάνει τόσο κακό στον τόπο. Κοντεύει να γίνει εδώ κόλαση του Δάντη. Έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Να βάλουμε ένα τέλος στην εκλογολογία», σχολίασε αρχικά ο κ. Γιακουμάτος και συνέχισε:

«Η τρόικα θα βοηθήσει αλλιώς υπάρχουν κόκκινες γραμμές και μονομέρεια. 15 Φεβρουαρίου δεσμεύτηκε η κυβέρνηση ότι θα κάνει την εκλογή προέδρου. ΟΙ 156 είναι μαντρωμένοι είναι μπετόν αρμέ».

«Όλα εξαρτώνται από τη στάση της κυβέρνησης που έχει καιρό μέχρι τις γιορτές. Θα φάει γαλοπούλα ο κόσμος φέτος ή θα φάει ποδαράκι; Οι 100 δόσεις θα σώσουν χιλιάδες κόσμου, να μη σου πω εκατομμύριο», πρόσθεσε.

«Ο Χαρδούβελης και η κυβέρνηση μετρά και βλέπει τη διαπραγμάτευση. Ήρθε η ώρα το αίμα του λαού να γυρίσει πίσω και αυτό θα γίνει με τις 100 δώσεις και τη μείωση των προσαυξήσεων», είπε ακόμα.

«Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, μείωση, το γάλα 5-10%. Από προχθές, μια μεγάλη εταιρεία και έχει παιδικά γάλατα -17%. Δεν το λέω εγώ, το λέει η Eurostat, το λέει η ΕΛΣΤΑΤ. Ιούλιο και Αύγουστο, η ΕΛΣΤΑΤ έχει δείξει 2,8 μείωση μεσοσταθμηκά», σχολίασε μεταξύ άλλων για τις τιμές στην αγορά.

«Εάν το γάλα ανέβαινε 5 λεπτά ή δύο λεπτά, θα με είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια. Δεν πανηγυρίζω, δεν χαίρομαι.», πρόσθεσε και συνέχισε αναφερόμενος στο ψωμί με το ζύγι: «Το 80% των αρτοποιών ζυγίζει. Εκεί που δεν ζυγίσει, τρώνε 2.000 πρόστιμο και μετά παρακαλάνε να το σβήσουμε».

«Για το πετρέλαιο θέρμανσης, υπάρχουν ακριτικές περιοχές που θα το πάρουν 0,80. Πιο χαμηλά και από το 2009», τόνισε, για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ