Μπαράζ συσκέψεων στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης

Μπαράζ συσκέψεων στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης

 

Με δύο συσκέψεις, μία του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τη συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα και μία κομματικών στελεχών στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου, άρχισε ο ΣΥΡΙΖΑ την προετοιμασία του για τη συζήτηση στη Βουλή αναφορικά με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη του προεδρείου έγινε συζήτηση σχετικά με την κεντρική στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας στην αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη και σίγουρα πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η καταρχήν απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, δεν θα υπάρξει ούτε ένα σημείο, ούτε ένας τομέας κυβερνητικής δράσης που δεν θα θιγεί. Σύμφωνα με πηγή της Κουμουνδούρου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να είναι πανέτοιμο σε όλα τα επίπεδα προκειμένου «να απογυμνώσει την κυβέρνηση και να την οδηγήσει σε αμετάκλητη καθοδική πορεία».

Στην ευρεία σύσκεψη στελεχών που έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε αναλυτική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση της Βουλής. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποφασίστηκε να ετοιμαστεί πλούσιο υλικό με τη συμβολή όλων των τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να καταδειχθεί η πολιτική και προγραμματική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και «να αποκαλυφθεί η σκανδαλώδης διακυβέρνηση υπέρ των συμφερόντων», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ