Ο Μπουτάρης προτείνει οικουμενική κυβέρνηση

Ο Μπουτάρης προτείνει οικουμενική κυβέρνηση 

 

Υπέρ της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης και κατά των πρόωρων εκλογών, τάσσεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Το καλύτερο ήταν να καθίσει σε ένα τραπέζι ο Σαμαράς με τον Τσίπρα και τον Βενιζέλο και να πουν “παιδιά, να βγάλουμε το καράβι από τη φουρτούνα και μετά βλέπουμε ποιος θα το κυβερνήσει”» τονίζει ο δήμαρχος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και προσθέτει:

«Η πόλωση δεν οδηγεί πουθενά. Αναγκαστικά, οδηγεί σε κυβερνήσεις συναίνεσης ή σε επανειλημμένες εκλογές. Αυτό είναι συνταγή αποτυχίας. Και σας λέω: βγήκε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε μια τυχαία κυβέρνηση. Το πρώτο που θα έκανα, αν ήμουν Τσίπρας, θα ήταν πάλι εκλογές, για να επιδιώξω αυτοδυναμία. Άλλη δουλειά δεν είχαμε, εκλογές θα κάνουμε;».

«Άρα, προτείνετε οικουμενική κυβέρνηση;», ρωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης και απάντησε: «Αυτό ακριβώς».

Σχολιάζοντας την έμμεση παραίνεση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, για παραίτηση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο κ. Μπουτάρης τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι να έχει πολιτική σταθερότητα. Είναι απολύτως αναγκαία, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες που αφορούν το χρέος, την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, τα πάντα. Εάν δεν έχουμε πολιτική σταθερότητα, δεν μας εμπιστεύεται κανείς».

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Μπουτάρης: Σωστός ο νόμος Μητσοτάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ