Στρατούλης: Αγκιστρωμένο ψάρι στο δόλωμα της τρόικας η κυβέρνηση

Στρατούλης: Αγκιστρωμένο ψάρι στο δόλωμα της τρόικας η κυβέρνηση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, μίλησε στον Real fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το δημόσιο χρέος.

«Όταν έρχεται η τρόικα στην πατρίδα μας, είναι σαν ο ελληνικός λαός να βλέπει και πάλι ένα έργο, όπως ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες με τη διαφορά ότι εδώ είναι ο εφιάλτης στον δρόμο με τα προαπαιτούμενα. Μόνο που στον ρόλο του φρέντι Κρούγκερ είναι η τρόικα», σχολίασε αρχικά ο κ. Σρατούλης και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση λίγο πριν έρθει η τρόικα σηκώνει λίγο τους τόνους σε δευτερεύοντα θέματα αλλά όταν έρχεται η τρόικα και κυρίως όταν φεύγει, πάντα αυτή η κυβέρνηση υποτάσσεται εθελόδουλα στις θρασύτητες απαιτήσεις της τρόικας. Η όλη συμπεριφορά της κυβέρνησης δείχνει σαν να λειτουργεί σαν αγκιστρωμένο ψάρι στο δόλωμα της τρόικας. Είμαστε πάρα πολύ ανήσυχοι ότι για άλλη μια φορά θα υποταχθούν σε αυτές τις απαράδεκτες απαιτήσεις».

«Έχουμε δεσμευτεί ότι θα καταργήσουμε το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους. Έχουμε πει ότι αυτά θα τα καταργήσουμε. Δεν θα κάνουμε καμία διαπραγμάτευση για αυτά τα ζητήματα. Αν καταργήσουν τώρα τους περιορισμούς που έμειναν στις ομαδικές απολύσεις ή όπως μείωσαν τον κατώτατο μισθό, με νόμο. Εμείς το μόνο που θα διαπραγματευθούμε είναι η διαγραφή του χρέους», πρόσθεσε.

«Το πρόγραμμα μας δεν θα το πραγματοποιήσουμε κάνοντας βόλτες σε ανθισμένα περιβόλια. Εμείς αυτό που έχουμε να διαπραγματευθούμε μαζί τους είναι το θέμα της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», επισήμανε ακόμα ο κ. Στρατούλης ενώ υπενθύμισε τη θέση που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ελληνικό χρέος:

«Αμετάθετος στόχος μας είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους γιατί αν δεν συμβεί αυτό δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρει ανάσα ο λαός και η χώρα μας. Η χρονική επιμήκυνση του δημοσίου χρέους όχι απλά δεν είναι λύση αλλά δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα γιατί μεταφέρουμε τα βάρη, τα χρέη στα παιδία μας και στα εγγόνια μας. Αν παρατείνεις χρονικά την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους μπορεί στο τέλος να βρεθείς ονομαστικά με ακόμα μεγαλύτερο χρέος γιατί θα πληρώνεις τόκους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», υποστήριξε ακόμα ο κ. Στρατούλης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ