“Ο Σαμαράς έχει εξασφαλίσει τη θετική κρίση από τον ιστορικό του μέλλοντος”

“Ο Σαμαράς έχει εξασφαλίσει τη θετική κρίση από τον ιστορικό του μέλλοντος”

 

Την αμέριστη στήριξη του στον Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος, με έντονη συγκινησιακή φόρτιση, αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας στη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Αθως Παλάς”, στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.

«Με τον Κώστα Καραμανλή, πρωταγωνίστησα στη μετάβαση της νεότερης γενιάς στην ηγεσία του κόμματος . Παράλληλα, ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, πετύχαμε τη μεγαλύτερη νίκη που σημείωσε η Νέα Δημοκρατία σε ευρωεκλογές. Και, βέβαια, με το σημερινό Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο και δηλώνω την αμέριστη στήριξή μου. Παλαιότερα, βρεθήκαμε μαζί στις κυβερνήσεις, ενώ πριν από λίγα χρόνια, συνεργαστήκαμε στενά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χαράσσοντας μια κοινή και παραγωγική πορεία για τη χώρα. Σήμερα, ο ίδιος, ως Πρωθυπουργός έχει αποδειχθεί πλήρως αντάξιος της ευθύνης και της ιστορικότητας των στιγμών. Κλήθηκε να διαχειριστεί μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση. Υπηρετεί την πατρίδα με προσήλωση, εργαζόμενος καθημερινά σκληρά για τη σωτηρία της. Τολμώ να πω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει εξασφαλίσει από τώρα τη θετική κρίση από τον ιστορικό του μέλλοντος», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Επίσης τόνισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτερείο, ότι σήμερα το βασικό ζητούμενο της πατρίδας είναι η ενότητα. Γι αυτό «οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να βρουν τα βασικά σημεία για μια εθνική συνεννόηση», σημείωσε.

«Σε περιόδους κρίσεων, οι στείρες διαφωνίες διαχρονικά οδηγούσαν πάντα σε αδιέξοδα. Δεν είναι δυνατόν η αντιπολίτευση να απορρίπτει όλες τις προτάσεις της ΝΔ για το Σύνταγμα. Σε όσες συμφωνεί θα πρέπει να υπάρξει μια συνέπεια. Είναι καθήκον μας να τονίζουμε τα σημεία που συμφωνούμε και να υποβαθμίζουμε αυτά που διαφωνούμε», υπογράμμισε.

 

Διαβάστε επίσης:

Μολυβιάτης: Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή διαδέχθηκαν άξιοι ηγέτες

Η απάντηση του Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ-Τετ α τετ Σαμαρά-Αχιλλέα Καραμανλή

ΦΩΤΟ-Η χειραψία του Σαμαρά με τον Καραμανλή

ΒΙΝΤΕΟ-Ολόκληρη η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

Σαμαράς: Λεφτά υπάρχουν, εμείς δεν είπαμε ποτέ

ΤΩΡΑ-ΦΩΤΟ-Ο Κώστας Καραμανλής στην εκδήλωση της ΝΔ

ΦΩΤΟ-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση της ΝΔ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ