“Δεν υπάρχουν νέα λουκέτα στην αγορά”

“Δεν υπάρχουν νέα λουκέτα στην αγορά”

Ο υφυπουργός ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή, για τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, την κατάσταση στην επιχειρηματικότητα, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα κατάργησης του Τειρεσία.

«Ποτέ δεν τέθηκε θέμα να καταργηθεί ο Τειρεσίας. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένα αρχείο ώστε να μπορεί να επιτρέπει στους συναλλασσόμενους να γνωρίζουν τον κίνδυνο σε κάθε τους πράξη. Αυτό που είχε προταθεί είναι ότι δεν πρέπει ο Τειρεσίας να είναι άσπρος – μαύρος. Πρέπει να χρησιμοποιείται πιο ποιοτικά», σχολίασε αρχικά ο κ. Μηταράκης και συνέχισε:

«Έκανε μια προσωπική δήλωση ο κ. Γεωργιάδης και εξέφρασε μια προσωπική του θέση. Το τραπεζικό σύστημα τα τελευταία δύο χρόνια, έχει γίνει αρκετά ισχυρό, ώστε να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε οικονομική κρίση», είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το αν θα σηκώσει τα χρήματά του από τις τράπεζες σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν περπατήσει κανείς στην Αθήνα, θα δει ότι πλέον υπάρχει μια ισορροπία. Μια σταθεροποίηση. Αν δείτε τα στοιχεία έναρξης και κλείσιμο νέων επιχειρήσεων έχει έρθει μια σταθεροποίηση. Δεν βλέπουμε να συνεχίζονται να κλείνουν καταστήματα, όχι τουλάχιστον με τον ρυθμό που συνέβαινε πριν 2-3 χρόνια. Έχει επέλθει μια σταθεροποίηση», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Μηταράκης:Το σχέδιο του κ.Τσίπρα δεν βγαίνει

Το “καρφί” του Μηταράκη για την απόφαση του ΣτΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ