ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικόβλητος κ. Σαμαράς και τα εξαπτέρυγά του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικόβλητος κ. Σαμαράς και τα εξαπτέρυγά του…

«Ο πανικόβλητος κ. Σαμαράς και τα εξαπτέρυγά του δεν διστάζουν να τρομοκρατούν ακόμη και θέτοντας σε κίνδυνο τις καταθέσεις του ελληνικού λαού», τονίζουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και κάνουν λόγο για «αθλιότητες» που «δεν μπορούν να πείσουν ούτε τον ελληνικό λαό, ούτε και το ΠΑΣΟΚ που τήρησε αποστάσεις».

«Ο πανικός υπό τον οποίο τελεί ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται και από το γεγονός ότι για να αντιμετωπίσουν την κατά γενική ομολογία άκρως επιτυχημένη παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, για να αμφισβητήσουν την εναλλακτική, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, για να ανακόψουν την ανταπόκριση που βρίσκει η πολιτική αυτή στα πολυπληθή θύματα των μνημονίων, ελλείψει οποιουδήποτε σοβαρού επιχειρήματος, δεν διστάζουν να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τις καταθέσεις του ελληνικού λαού. Διότι σε αυτό αντιστοιχούν όσα η Ρηγίλλης διέρρεε τις προηγούμενες ημέρες ότι είπε ο κ. Σαμαράς στο καφενείο της Βουλής και  όσα δημοσίως καταλόγιζε στον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Γεωργιάδης. Ότι δηλαδή με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες. Βέβαια, οι αθλιότητες αυτές όχι μόνο τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να πείσουν, αλλά ούτε καν τα κόμματα  της συγκυβέρνησης, αφού και το ΠΑΣΟΚ τήρησε αποστάσεις και στο εσωτερικό της ΝΔ εκδηλώθηκαν ισχυρές διαφωνίες, ενώ αντίστοιχη είναι και η στάση των κυρίαρχων τραπεζικών κύκλων. Έτσι ο κ. Σαμαράς αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση, διαψεύδοντας όσα ο ίδιος διέρρεε», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν:

«Τόσο ο αμετανότητος μερκελισμός του κ. Σαμαρά, όταν μάλιστα η πολιτική Μέρκελ αμφισβητείται παταχόθεν, όσο και οι αθλιότητες με τις καταθέσεις καταδεικνύουν περίτρανα το πόσο επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού είναι ο ίδιος και η κυβέρνησή του. Αυτό καθιστά αναγκαία τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ακολουθηθεί η εναλλακτική κυβερνητική πολιτική που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ. Δηλαδή η πολιτική για την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, και η σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές από μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή». 

Η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι «κατανοώντας πλήρως την επιτακτική αναγκαιότητα για μια τέτοια δημοκρατική ανατροπή, το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει μια μεγάλη εξόρμηση προς τον ελληνικό λαό μέσα από σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών».

Για παράδειγμα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη ξεκινήσει νομοθετικές πρωτοβουλίες  οι οποίες θα συνεχιστούν, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζεται η διοργάνωση 13 περιφερειακών συνδιασκέψεων όπου θα συζητηθεί, θα αποκρυσταλλωθεί και συγκεκριμενοποιηθεί ανά περιφέρεια, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο οι πτυχές που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ  όσο και άλλες όπως πχ εκείνες που αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ο στόχος των πρωτοβουλιών αυτών είναι, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, να ενισχυθεί η συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που διεκδικούν τη δημοκρατική ανατροπή της επικίνδυνης κυβέρνησης Σαμαράς και της καταστροφικής πολιτικής χάριν της εναλλακτικής κυβερνητικής πολιτικής  (κοινωνική, παραγωγική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της Ελλάδας και σκληρή διαπραγμάτευση) που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.       

Αναφορικά με την συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν ότι «ο Σαμαράς δεσμεύτηκε στη Μέρκελ για τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής».

«Αυτό που στην πραγματικότητα προέκυψε από τη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ είναι η δέσμευσή του για απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος. Για την εφαρμογή αυτή επέμεινε η κ. Μέρκελ και αποδέχτηκε, επί της ουσίας αδιαμαρτύρητα, ο κ. Σαμαράς.  Διαψεύστηκαν έτσι τρίτη φορά (συνάντηση στο Παρίσι και ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ) τις τελευταίες ημέρες, οι όποιες προσδοκίες είχε προσπαθήσει να καλλιεργήσει η συγκυβέρνηση για σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα με στόχους τις φοροελαφρύνσεις, τη χαλάρωση της λιτότητας, την, έστω τυπική, ολοκλήρωσή του προγράμματος και την σύντομη έναρξη των διαδικασιών για τη διευθέτηση του ελληνικού δημόσιου χρέους», σημειώνει η Κουμουνδούρου και επισημαίνει ότι «τη στιγμή που αποδεικνύονται περίτρανα τα αδιέξοδα της μερκελικής λιτότητας (αποπληθωρισμός, ύφεση και υψηλή ανεργία στην Ευρώπη) διαψεύδοντας τα ανά την Ευρώπη παπαγαλάκια των success stories, την στιγμή που η πολιτική αυτή αμφισβητείται ευθέως ακόμη και από θεσμικούς παράγοντες όπως ο πρόεδρος της ΕΚΤ ή από ισχυρά κράτη όπως η Ιταλία και η Γαλλία ή από συνέδρια οικονομολόγων με νόμπελ, ο κ. Σαμαράς  επιμένει να εμφανίζεται ως πιστός (από τους τελευταίους πλέον) μερκελιστής. Λες και η ελληνική κοινωνία και οικονομία δεν έχουν υποστεί αρκετά δεινά από την καταστροφική λιτότητα».

«Ο μερκελισμός του κ. Σαμαρά όμως μόνο σε αντιφάσεις μπορεί να τον οδηγήσει, διότι αντιμετωπίζει την κ. Μέρκελ ως το τελευταίο του αποκούμπι για να διατηρηθεί ο ίδιος στην εξουσία παρόλο που αυτό προϋποθέτει την συνέχιση της ίδιας καταστροφικής λιτότητας.  Όπως καταδεικνύουν τόσο οι ευρωεκλογές όσο και όλες οι δημοσκοπήσεις έκτοτε, η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει απομονωθεί κοινωνικά μπροστά σε μια διαρκώς αυξανόμενη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και της εναλλακτικής κυβερνητικής του πρότασης», σχολιάζει η Κουμουνδούρου.

 

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Δεν έκανα καμία προτροπή για τις καταθέσεις 

ΒΙΝΤΕΟ-Στρατούλης: Να ανακαλέσει “χθες” ο Άδωνις

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ