Γεωργιάδης: Δεν έκανα καμία προτροπή για τις καταθέσεις

Γεωργιάδης: Δεν έκανα καμία προτροπή για τις καταθέσεις

Διευκρινίσεις για την επίμαχη δήλωσή του αναφορικά με την απόσυρση των καταθέσεων σε περίπτωση κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm 97,8.

«Ήταν πολύ ωμή. Πιο ωμή από ό, τι θα το ήθελα», παραδέχτηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας πως η δήλωσή του δε συνιστά προτροπή προς τους πολίτες προκειμένου να πάρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.

Παράλληλα, εξήγησε πως αναφερόταν σε απόσυρση των καταθέσεων του και όχι σε μεταφορά τους στο εξωτερικό ενώ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε χαρακτηριστικά, «εφόσον η κυβέρνηση δεν εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επικρατήσει πολιτική αστάθεια τότε θα έχουμε πρόβλημα».

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας “η Αυγή” για την δήλωσή του περί δημοψηφίσματος, σημείωσε πως ο ίδιος ζητούσε δημοψήφισμα για το ευρώ προτού η χώρα ενταχθεί στο κοινό νόμισμα.

«Εγώ έλεγα για δημοψήφισμα πριν μπούμε στο ευρώ, όχι όταν μπήκαμε. Όποιος τολμήσει να βγει απ�� το ευρώ θα καταστραφεί», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι αν βγει κυβέρνηση θα θέσει την χώρα εκτός Ευρωζώνης, ενώ κατήγγειλε πως τα μισά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό, «με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε bolivar, ούτε καν δραχμή», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε πως «για να γίνει αυτό θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να δεχθεί να τιμήσει τις συμφωνίες της χώρα».

Τέλος, σε σχόλιο του για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, «μόλις πας τον βασικό μισθό από τα 450 στα 750 ευρώ τα spread θα ανεβούν εκατό μονάδες το επόμενο δευτερόλεπτο. Δεν πρέπει να τον πας. Αν τον πας θα καταστραφεί η χώρα».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ