Βούλτεψη: Δεν ξέρω κανέναν τοίχο που να κόβεις χρήματα

Βούλτεψη: Δεν ξέρω κανέναν τοίχο που να κόβεις χρήματα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τη συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά, τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και το ενδεχόμενο νέας δανειακής σύμβασης.

«Ο Πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημες συναντήσεις και μετά από αυτές πραγματοποιεί και συνεντεύξεις Τύπου και εμφανίζεται κοινή εικόνα και συμφωνία, γιατί από την άλλη πλευρά υπάρχουν μυστικές συναντήσεις, λέω για τη συνάντηση με τον Άσμουσεν, τον Ντράγκι αλλά και τον Πάπα», σχολίασε αρχικά η κ. Βούλτεψη και συνέχισε:

Είναι πάρα πολλές οι άτυπες και οι μυστικές συναντήσεις. Στη συνέντευξη Τύπου και η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε σε αυτό που ονόμασε θετικές εξελίξεις. Η κ. Μέρκελ είναι πάρα πολύ θεσμική. Ίσως είναι μια από τις λίγες φορές που βρέθηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας στο εξωτερικό και γίνονται τελείως αποδεκτά όλα τα στοιχεία που μετέφερε».

«Η κ. Μέρκελ γενικά ήταν θετική. Είπε ότι η Γερμανία θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να στηρίξει την Ελλάδα. Προφανώς παρέπεμπε όλα αυτά στην τριμερή. Στην κ. Μέρκελ, ετέθησαν όλα όσα τίθενται σε όλους τους ηγέτες. Ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, ότι δεν χρειάζεται νέο πακέτο, ότι χρειάζεται μια ελάφρυνση σε ότι αφορά τους φόρους. Τέθηκε και ένα επιπλέον ατού, ότι έχει αποκτήσει πλέον η Ελλάδα έναν γεωστρατηγικό ρόλο βάση και των υδρογονανθράκων αλλά και για τον αγωγό TAP», πρόσθεσε.

«Η προσπάθεια γίνεται. Με την καταγγελία δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα. Τα προβλήματα χρειάζονται χρήματα και δεν ξέρω κανέναν τοίχο που να περνάω και να κόβω χρήματα. Το ΤΧΣ δεν υπάρχει για αυτή τη δουλειά. Το ΕΣΠΑ είναι ήδη προσανατολισμένο στην ενίσχυση των αδυνάμων».

«Δεν χρειαζόμαστε άλλα χρήματα, δεν θα υπάρξει νέα δανειακή σύμβαση», τόνισε:

«Μέχρι τώρα, η αντιπολίτευση έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Η νέα καραμέλα είναι –κόψτε μας το χρέος γιατί είμαστε μάγκες-. Μονομερή δεν υπάρχουν ούτε καν στην Αργεντινή. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κηρυχτεί επίσημα βιώσιμο το χρέος μας και να μπορέσουμε να μειώσουμε τα τοκοχρεολύσια. Σταματώ να πληρώνω, σημαίνει αναστολή πληρωμής. Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το καλύτερο, επειδή όταν δανείζεσαι, μονομερώς κανείς δεν θα δεχθεί τίποτα», τόνισε ακόμα.

«Η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί από τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Όμως αυτό το θέμα δεν πρέπει να συνδέεται με τα άλλα. Δεν δέχομαι κάποιοι να πέθαναν, να ακρωτηριάστηκαν να βασανίστηκαν για να έρθει αυτό το ποσό να καλύψει μετά ατασθαλίες και κλεψιές».

Για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη είπε: «Είναι γκεμπελικό, φασιστικό όταν κάνουμε μια ολόκληρη συζήτηση να αποσπάται μια φράση και έτσι να στιγματίζονται άνθρωποι. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει τη γνώμη του και δεν πρέπει να δαιμονοποιείται. Τρίτο, θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ, να είναι πιο ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα. Να πει ο ΣΥΡΙΖΑ στους εκατομμυριούχους του να φέρουν τα λεφτά τους απ’ έξω».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ