Το μενού της Καγκελαρίας και το άλμπουμ με τις Καρυάτιδες

Το μενού της Καγκελαρίας και το άλμπουμ με τις Καρυάτιδες

Ένα ιδιαίτερο μενού απόλαυσε ο Αντώνης Σαμαράς στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του η Άνγκελα Μέρκελ με τον Πρωθυπουργό να προσφέρει στην οικοδέσποινα ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από τα ευρήματα της Αμφίπολης, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.

«Εκεί στην Καγκελαρία τρώνε (και μαγειρεύουν) καλά και δεν καταλαβαίνουν ούτε από κρίση ούτε από οικονομία. Θέλετε ένα παράδειγμα; Τι νομίζετε ότι πρόσφερε για γεύμα η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στον Αντ. Σαμαρά και στην ακολουθία του; Έχουμε και λέμε λοιπόν: Λεπτές φέτες μοσχάρι μαριναρισμένες με κολοκύθα Βρανδεμβούργου και ψητά μανιτάρια. Ακολούθησε το κύριο πιάτο με καλκάνι γαρνιρισμένο με φρέσκα αγγουράκια Κρήτης και ‘πατατούλες’ Βαμβέργης σε φύλλα σπανακιού. Και εκεί που έγινε ο χαμός ήταν στα γλυκά. Η κυρία Μέρκελ πρόσφερε ως πρώτο γλυκό κρέμα με… ιπποφαές και στη συζήτηση που ακολούθησε (για το ιπποφαές και όχι για την κρέμα) ενεπλάκη για πρώτη φορά και ο Μέγας Αλέξανδρος και ο… Βουκεφάλας. Γιατί οι δικοί μας πληροφόρησαν τους Γερμανούς ότι το ιπποφαές καλλιεργείται με επιτυχία από την αρχαιότητα στην Ελλάδα και ότι η Ιστορία αναφέρει ότι με κάτι τέτοιο ο Μέγας Αλέξανδρος τάιζε τον Βουκεφάλα (και έγινε δυνατός). Εν συνεχεία σερβιρίστηκαν καραμελωμένα μήλα, ένα εξαίσιο ζελέ… μελιού και το γεύμα έκλεισε με δύο μπάλες παγωτό στον καθένα με άνθη χαμομηλιού.

Και ενώ οι δικοί μας στην Καγκελαρία πανηγύριζαν με αυτά που είπε ο κ. Σαμαράς και φάνηκε να τα αποδέχεται η κυρία Μέρκελ, δηλαδή ότι όχι μόνο δεν θα χρειαστούμε άλλο μνημόνιο αλλά δεν θα χρειαστούμε ούτε τα χρήματα για τα επόμενα χρόνια (κάπου 8,7 δισ.), άρχιζε η συζήτηση για την Αμφίπολη. Ο κ. Σαμαράς πήγε στην Καγκελαρία προετοιμασμένος. Ενα ολόκληρο άλμπουμ, όπως λένε γερμανικές πηγές, με φωτογραφίες από τις Σφίγγες και τις Καρυάτιδες πήρε μαζί του και τις έδειξε στην κυρία Μέρκελ, η οποία ζήτησε μάλιστα να κρατήσει το άλμπουμ για να το μελετήσει. Η απορία των Γερμανών ήταν ‘μα πώς ανακαλύψατε ξαφνικά τέτοιο μεγαλοπρεπές ταφικό μνημείο;’. Τους εξήγησαν ότι επί χρόνια γίνονταν οι ανασκαφές και ότι το εύρημα είναι μοναδικό».

 

Πηγή: tovima.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ