Ικανοποιημένη η Μέρκελ από την πορεία της Ελλάδας

Μέρκελ: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την Ελλάδα

Την ικανοποίηση της Γερμανίας για την εξέλιξη του προγράμματος ανάκαμψης της Ελλάδας, διατύπωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την έναρξη της κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Βερολίνο.

«Διαπιστώνουμε πολύ θετικές προόδους στην Ελλάδα και είμαστε σίγουροι ότι τα επόμενα βήματα θα ολοκληρωθούν σύντομα. Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα ανακάμψει η οικονομία της χώρας» είπε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε: «Ειδικά για τους ανθρώπους στην Ελλάδα, ξέρω πόσο δύσκολοι είναι οι καιροί, τα πρώτα δείγματα επιτυχίας γίνονται πλέον ορατά και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε περαιτέρω τη χώρα».

Οι αγορές εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία, τόνισε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς. «Η Ελλάδα πέτυχε να βγει από την ύφεση μετά από έξι χρόνια, στο τρίτο τρίμηνο του 2014» είπε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε πως η Ελλάδα πέτυχε σειρά δύσκολων στόχων σε συντομότερο διάστημα απ’ ό,τι προβλεπόταν. Αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα και στην έξοδο στις αγορές, όπως και στις θετικές αποδόσεις των ομολόγων. Επισήμανε δε ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε συντελεστή ενεργειακής ασφάλειας.

«Ο έλεγχος του χρέους είναι δεδομένος. Η Ελλάδα θα προτείνει σύντομα ένα δικό της πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και τα επόμενα χρόνια, μετά το μνημόνιο» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ