“Debate” Χατζηδάκη – Παπαδημούλη στον Real Fm 97,8 για τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά

“Debate” Χατζηδάκη – Παπαδημούλη στον Real Fm 97,8 για τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης και ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δημητρης Παπαδημούλης, μονομάχησαν στον αέρα του Real fm 97,8 με φόντο τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά.

«Είναι μια συνάντηση παρουσίασης προόδου και ανίχνευσης προθέσεων από την πλευρά της Γερμανίας. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν αποφάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που Δραγασάκης και Σταθάκης είδαν τον κ. Άσμουσεν, έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εκείνοι μπορούν να συναντούν τους Γερμανούς, εμείς όταν το κάνουμε είναι προδοσία. Υπάρχει και ο δρόμος της κοινής λογικής και της Εθνικής προσπάθειας. Αυτό επιχειρεί να κάνει σήμερα και ο Πρωθυπουργός. Έχει εμπεδωθεί η πρόοδος στο δημοσιονομικό επίπεδο της χώρας, έχει γίνει πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις και έδειξε ότι μπορεί να ακολουθήσει σταδιακά τον δρόμο της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας», σχολίασε αρχικά στην τοποθέτησή του ο κ. Χατζηδάκης με τον κ. Παπαδημούλη να απαντά:

«Ο κ. Χατζηδάκης, κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για τη συνάντηση Μέρκελ- Σαμαρά, από εκεί που τον είχαν ανεβάσει πολύ ψηλά από το Μαξίμου. Το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί στην βεντάλια Σαμαρά στην σημερινή συνάντηση είναι η ανοδική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θα μάθουμε τι έγινε από τις δηλώσεις. Η σημερινή συνάντηση είναι κάτι σαν ορεκτικό. Το κυρίως πιάτο θα είναι η συνάντηση της κυβέρνησης με την τρόικα. Γίνεται μια συζήτηση στην Ευρώπη, τι θα γίνει με το χρέος, τι θα γίνει με την ύφεση. Αυτή η συζήτηση εξ’ αντικειμένου ευνοεί την Ελλάδα, αλλά όταν ακόμη και ο φιλικός προς τον Σαμαρά, Γερμανικός Τύπος εγκαλεί την κυβέρνηση για ισχνά αποτελέσμτα στη φοροδιαφυγή, φοβάμαι ότι όσα οι προπαγανδιστές του Μεγάρου Μαξίμου ισχυρίζονται, θα πέσουν έξω. Δυστυχώς χρειάζεται ισχυρότερη διαπραγματευτική τακτική. Θεωρώ αρνητικό το ότι δεν έχει γίνει ούτε μια φορά συζήτηση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Ο κ. Παπαδημούλης, σωστά είπε ότι υπάρχουν άρθρα στον Γερμανικό Τύπο, επικριτικά για την Ελλάδα. Κάποια άλλα αναγνωρίζουν την πρόοδο. Εάν εμάς εγκαλούν στον Γερμανικό Τύπο για το ότι δεν είμαστε τόσο «αυστηροί» όσο θα έπρεπε. Τι θα συμβεί με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπου για να εφαρμοστεί η πολιτική της, θα πρέπει να αλλάξει ολόκληρη η υφήλιος; Εγώ έχω ζήσει πόσο δύσκολη είναι η προσπάθεια. Ο κ. Στουρνάρας είχε καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να του παρουσιάσει στοιχεία και είχε προτείνει να υπάρχει και μια παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διερράγη. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα και το επόμενο δευτερόλεπτο, τάζει στους πάντες τα πάντα. Αν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάνε στράφι οι θυσίες μας. Οι πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπονομεύσει τη χώρα και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης.

«Δυστυχώς οι δηλώσεις που προσβλέπουν σε bankrun προέρχονται και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Καμία καρέκλα δεν πρέπει να μπαίνει πάνω από τη χώρα. Μακριά από μας το «λεφτά υπάρχουν» του κ. Παπανδρέου. Δεν υπάρχει πια, το 2014, αυτή η παρόλα, αυτή η κινδυνολογία, ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσουμε στη δραχμή. Αυτό το παραμύθι δεν το πιστεύει κανείς. Η κ. Μέρκελ προτιμά τον κ. Σαμαρά αλλά δεν είμαστε πια ο μπαμπούλας. Εμείς, με κόστος και με συγκρούσεις θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για αποτελεσματική και σύγχρονη διοίκηση, αναλογική κατανομή των βαρών και δικαιότερη κατανομή πλούτου. Δεχόμαστε κριτική. Και στη βουλή και στην τηλεόραση να γίνει διάλογος ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Σαμαρά», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα πάρω τους υπολογισμούς του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ για να πω, ότι με αυτόν τον υπολογισμό, αμέσως το έλλειμμα πάει στο 6% που σημαίνει ότι αμέσως θα ξεκινήσει μια αμφισβήτηση από τις αγορές στην ίδια τη χώρα. Ο κ. Λαφαζάνης, άφησε ανοιχτό, αν χρειαστεί η χώρα να πάει στη δραχμή. Εδώ τίθεται πράγματι ένα θέμα αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια κρίσιμη φάση που η χώρα μπορεί να προχωρήσει μπροστά, με θέσεις αχρείαστες, δημαγωγικές, δημιουργεί ερωτηματικά για την δυνατότητα της Ελλάδας να περάσει σε μια νέα εποχή. Περίμενα μια μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ από θέσεις που θυμίσουν ένα κόμμα που βρίσκεται σε ένα ροζ συννεφάκι. Ο κάθε ένας από μας απολογείται στη συνείδησή του και την ιστορία», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης με τον κ. Παπαδημούλη να θέτει στη συνέχεια τα εξής:

«Συνιστώ στην κυβέρνηση να κάνει αυτό για το οποίο πήρε εντολή. Να κυβερνά, και όχι να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ. 2ον. Αν πιστεύετε ότι αυτά που εξαγγείλαμε στη Θεσσαλονίκη δεν αντέχουν στον διάλογο, ίδου η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Διάλογος ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Σαμαρα».

«Εγώ απορώ πως θα καταργήσετε τους πόρους και ταυτόχρονα θα καλύψετε κάθε κοινωνικό αίτημα», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, με τον κ. Παπαδημούλη να απαντά: 

«Ζητήστε από τον κ. Σαμαρά να προσέλθει στον διάλογο».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ