Κακλαμάνης: Ο Τσίπρας προσβάλλει τον θεσμό της Βουλής

Κακλαμάνης: Ο Τσίπρας προσβάλλει τον θεσμό της Βουλής

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για τον εκλογικό νόμο, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και για ενδεχόμενο κάλεσμα για τη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι: «Έχω θυμώσει πολύ με τους υπαινιγμούς του κ. Τσίπρα ότι όποιος ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατ’ ανάγκην έχει εξαγοραστεί. Προσβάλλει τον θεσμό της Βουλής».

«Οι εκλογές δεν κερδίζονται με αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Κερδίζονται με αλλαγές στην πολιτική. Αν ο εκλογικός νόμος πρέπει να αλλάξει, δεν αλλάζει το τελευταίο τρίμηνο μίας πιθανής εκλογικής αναμέτρησης. Ενδεχομένως το μόνο που μπορεί να αλλάξει γιατί είναι τερατούργημα, είναι η μεγάλη περιφέρεια της Β’ Αθηνών», σχολίασε ακόμα ο Νικήτας Κακλαμάνης και συνέχισε:

«Ακόμη και όσοι έχουμε θετική διάθεση πρέπει να υπάρχει αντικειμενικά εκείνη η δικαιολογία που να λέει, ας δώσουμε μια ευκαιρία ακόμα σε αυτή την κυβέρνηση. Κρατώ το τελευταίο που είπε ο Πρωθυπουργός. Ότι ελπίζει προς το τέλος του χρόνου να έχουμε καλά νέα προς το τέλος της χρονιάς για το χρέος».

«Αν δεν έχει διευθετηθεί το χρέος, όλα τα άλλα είναι αέρας κοπανιστός. Θέλω να δω τις φοροελαφρύνσεις, τις δόσεις, να μπαίνουν αυτά σε νόμους ή στον προϋπολογισμό. Έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος για να σταματήσει η προσωποκράτηση για χρέη στο δημόσιο όταν αποδεδειγμένα δεν υπάρχει δόλος;», πρόσθεσε.

«Ο κ. Καραμανλής πραγματικά δεν ενδιαφέρεται. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Αυτοί που με ειρωνεύτικαν ήταν αυτοί που δύο χρόνια δεν περνούσαν ούτε απέξω από το γραφείο του Καραμανλή για να μην χαρακτηριστούν», ξεκαθάρισε, ενώ σε ενδεχόμενο κάλεσμά από τη Νέα Δημοκρατία, είπε:

«Εξαρτάται πως γίνεται το κάλεσμα. Αν γίνεται –Ελάτε όλοι μέσα γιατί χανόμαστε-, θα αποτύχει. Αν είναι ένα κάλεσμα που μέσα στην εκδήλωση θα είναι μια επιστροφή στις ρίζες της παράταξης, τότε θα το δω κι εγώ με διαφορετικό μάτι. Εξ’ άλλου εγώ δεν έφυγα από το κόμμα, εξεδιώχθην. Από την παράταξή μου, δεν έφυγα ποτέ και δεν μπορεί και κανένας να με διώξει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ