Γκιόκας: Δεν θα ψηφίσουμε κανέναν υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας

Γκιόκας: Δεν θα ψηφίσουμε κανέναν υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μίλησε στον Real fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, το κυβερνητικό πρόγραμμα του κ. Τσίπρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ και το ενδεχόμενο συνεργασίας.

«Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να υπάρξουν πρόωρες εκλογές, μάλλον με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εμείς, σαν ΚΚΕ, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε Πρόεδρο όποιος και να είναι υποψήφιος», σχολίασε αρχικά ο κ. Γκιόκας και συνέχισε:

«Δεν εντασσόμαστε όμως σε όλα αυτά τα πολιτικά παιχνίδια. Υπάρχει μια τέτοια διαδικασία προκειμένου να γίνει αναδιάταξη συμμαχούν. Διεργασίες μέσα στα κόμματα όπως στη ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να βρεθούν οι 180 ή οι 120. Αν είναι να γίνουν εκλογές, να γίνουν κάτω από την λαϊκή πίεση».

«Σήμερα ο λαός πρέπει να οργανώσει την πάλη του. Οι εκλογές να είναι αποτέλεσμα της λαϊκής πίεσης. Μια κυβερνητική εναλλαγή μεταξύ των δύο πόλων του σημερινού συστήματος, δεν μπορεί να αποτελέσει λύση ελπιδοφόρα για τον λαό», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Το κυβερνητικό πρόγραμμα που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας, δεν έχει τίποτα ριζοσπαστικό, φιλολαϊκό. Είναι ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στη διαχείριση της υπάρχουσας οικονομίας. Είναι η συνέχιση του ίδιου αδιέξοδου για τον λαό, δρόμου».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ