Κουβέλης: Η προεδρολογία βλάπτει την πολιτική ζωή

Κουβέλης: Η προεδρολογία βλάπτει την πολιτική ζωή

 

Στα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας απάντησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του στο Σταρ Κεντρικής Ελλάδας.

Ερωτηθείς αν είναι πρόωρο να συζητάμε σήμερα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης σημείωσε:

«Αναμφισβήτητα ναι. Η προεδρολογία βλάπτει την πολιτική ζωή και αποπροσανατολίζει».

Σχολιάζοντας την γενικότερη κατάσταση ο κ. Κουβέλης την χαρακτήρισε «πάρα πολύ δύσκολη» και συμπλήρωσε:

«Οι συνθήκες ζωής των Ελλήνων πολιτών είναι επίσης εξαιρετικά άσχημες. Υπάρχει ένα τεράστιο δημόσιο χρέος το οποίο πρέπει να αναδιαρθρωθεί και αναμφισβήτητα δεν πρέπει να υπάρξουν και άλλα μέτρα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Δυστυχώς η πολιτική που εφαρμόζεται, με χαρακτηριστική και κορυφαία αρνητικά τη ρύθμιση του ΕΝΦΙΑ, πλήττει την κοινωνία. Η λιτότητα, η ύφεση, η μεγάλη πληγή της ανεργίας -ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι συμπολίτες μας, άντρες και γυναίκες- είναι τα μεγάλα ζητήματα, στα οποία κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια. Πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική».

Αναφορικά με τα εσωκομματικά της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι το κόμμα «πορεύεται προς το συνέδριο της, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 2 έως και 5 Οκτωβρίου. Ένα συνέδριο από το οποίο η ΔΗΜΑΡ θα βγει ενισχυμένη, ικανή να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του τόπου».

«Η συλλογικότητα μας, η συλλογικότητα της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι εκείνη η οποία στηρίζει το κόμμα μας και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών προς τη ΔΗΜΑΡ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις αποχωρήσεις στελεχών από τη ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε ότι «τα  συγκεκριμένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής διατύπωσαν πολιτικές διαφωνίες και αποχώρησαν εδώ και καιρό.

«Απλώς λίγες μέρες πριν, γνωστοποίησαν ευρύτερα ότι δεν μετέχουν του συνεδρίου και αποχώρησαν από τη Δημοκρατική Αριστερά. Δικαίωμα τους, ο καθένας παίρνει το δικό του δρόμο. Αλλά σε κάθε περίπτωση ένα δημοκρατικό κόμμα όπως είναι η ΔΗΜΑΡ, εκείνο που πρέπει να διασφαλίσει είναι η συλλογικότητα.

Αν είχαν πολιτικές αντιθέσεις και διαφωνίες έπρεπε να έρθουν στο συνέδριο, να καταθέσουν τις απόψεις τους και το συνέδριο να λύσει τις οποίες διαφωνίες και αντιθέσεις», κατέληξε.

 

Διαβάστε επίσης:

Τσούκαλης: Έγιναν λάθη

BINTEO- Λυκούδης: Η κοινωνία συνέτριψε τη ΔΗΜΑΡ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ