ΦΩΤΟ-Την πρόθεση του να επισκεφθεί την Αμφίπολη εξέφρασε ο Τσίπρας

ΦΩΤΟ-Την πρόθεση του να επισκεφθεί την Αμφίπολη εξέφρασε ο Τσίπρας

 

Την πρόθεσή του να επισκεφθεί τα αρχαιολογικά ευρήματα στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστας στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που επισκέπτεται την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε ενάμισι μόλις χρόνο και συνεχάρη τον κ. Τζιτζικώστα για την εκλογή του. Αναφερόμενος στην ανασκαφή της Αμφίπολης, υπογράμμισε ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τον είχε ήδη ενημερώσει για τη σπουδαιότητα των ανασκαφικών εργασιών και για τη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας ένα χρόνο πριν, όταν δεν υπήρχε ακόμη δημοσιότητα σχετικά με το ζήτημα. Ο κ. Τσίπρας άκουσε προσεκτικά την ενημέρωση από τον κ. Τζιτζικώστα και τον ευχαρίστησε για τη διεξοδική παρουσίαση των προβλημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και για την πρόσκληση να επισκεφθούν μαζί την Αμφίπολη.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας, δήλωσε: «Υποδέχθηκα σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Η επίσκεψή του στην Περιφέρειά μας αποδεικνύει  το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση, όπου του εξέθεσα αναλυτικά τα προβλήματα της περιοχής μας».

«Τον ενημέρωσα διεξοδικά για τη θετική πορεία των έργων του τρέχοντος ΕΣΠΑ στην Περιφέρειά μας, καθώς και για τους άξονες στους οποίους θα κιν��θεί το νέο ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ 2014-2020. Στάθηκα ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής πολιτικής, όπου το  ΣΕΣ  προβλέπει ειδικά κονδύλια μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την Περιφέρεια. Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους προβλεπόμενους πόρους για τη δημιουργία δομών στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας», σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας χάρισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξη Τσίπρα ένα αγαλματίδιο του Λέοντα της Αμφίπολης. «Ενημέρωσα τον κ. Τσίπρα διεξοδικά για την πορεία της ανασκαφής στην Αμφίπολη και τον προσκάλεσα, όπως και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, να επισκεφθούμε το ταφικό μνημείο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αναστήλωσης εκεί», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας, συνοδευόταν από τη βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Π.Κ.Μ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου και τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Θεοδωρόπουλο, ενώ παρούσα στην επίσκεψη ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Χορηγία του κ. Σαμαρά η μη μετάδοση της ομιλίας

ΦΩΤΟ-Τα είπαν Μπουτάρης – Τσίπρας

ΦΩΤΟ-Ο Τσίπρας στο περίπτερο της Ανατολικής Μακεδονίας

ΦΩΤΟ-Χάρισαν φανέλα του ΠΑΟΚ στον Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ